Bàsics XS, contes per fomentar la imaginació i la creativitat

Una de les primeres coses que us cridarà l’atenció quan obriu els contes de la col·lecció Bàsics XS és, sens dubte, l’espectacular proposta gràfica de cada llibre: ceres, estampació, collage amb roba, papers de diari, titelles o plastilina, entre d’altres. I és que en aquests llibres hem reunit els treballs de fantàstics il·lustradors que, cada un amb el seu estil particular, fan d’aquesta col·lecció un interessant recurs per sensibilitzar els infants en diferents tècniques gràfiques. Tot plegat amb la clara intenció de fomentar la imaginació i la creativitat entre els petits lectors.

El Pastor i el llop

Què et passa, Miola?

El viatge d'en Flo

Però el valor d’aquests contes no rau exclusivament en el seu component visual. En aquesta col·lecció, les emocions i els valors són eixos centrals dels continguts. Com diu Laura Coll, autora de tres contes de la col·lecció i mestra d’Educació Infantil, al Diari de Sabadell, aquests relats poden ser una ajuda per «als pares per reforçar el vincle emocional amb els seus fills a través de la lectura». Els Bàsics XS ens parlen de les il·lusions, els dubtes, alegries, neguits… dels més petits. Cada conte tracta una emoció concreta i un valor relacionat com ara la por i la prudència, la sorpresa i la confiança o l’estimació i la generositat.

Els contes de la col·lecció Bàsics XS van començar a publicar-se exclusivament com a components del mètode d’Educació Infantil Coloraines, però atesa la bona acollida que tenen a les aules hem volgut que qualsevol pugui accedir a ells de manera independent del projecte escolar a través de les llibreries. Entre tots els títols trobareu contes tradicionals i d’altres de nous, alguns dels quals els protagonitzen el Piu-piu, la Rita i el Pinxo, les mascotes del projecte Coloraines que en els últims anys han esdevingut el fil conductor de moltes de les històries que tenen lloc en moltes aules d’infantil. Fins i tot, en alguna escola, com és en el cas de l’Escola les Vedrunes de Ripoll, han dedicat un blog al Pinxo.

Donada la concepció inicial d’aquests contes com a recurs escolar podreu comprovar que hem tingut molt present l’adequació textual per a cada edat. Els textos estan escrits en lletra de pal o lletra de pal combinada amb lletra lligada i avancen a poc a poc en la complexitat de les frases de manera que s’adeqüen al nivell lector de l’infant. No obstant això, els contes també estan pensats per poder ser llegits conjuntament amb un adult, de manera que al final del conte trobareu una solapa desplegable amb el conte per ser llegit en veu alta per l’adult a l’infant.

logo_pla_lectorRecentment, el web del Pla Lector de Cruïlla ha publicat unes guies didàctiques d’aquests contes amb la versió llarga del conte, una activitat per fer a l’aula, un taller d’emocions i un de creatiu. Són de lliure accés i els podeu trobar aquí.

 

Encara no coneixeu els Bàsics XS? Us convidem a llegir les primeres pàgines d’alguns dels títols!

Primeres pàgines disponibles

Bàsics XS

Etiquetes: , , , , , ,

Sense comentaris

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un bon estiu per aprendre a estendre la roba | Llegir Cruïlla - [...] als quaderns de vacances Bon Estiu, i que també protagonitzen tres dels contes de la col·lecció Bàsics XS. En…
  2. “La Rínxols d’Or” a La caixa d’eines | Llegir Cruïlla - [...] conte La Rínxols d’Or us el presentem dins la col·lecció Bàsics XS, una sèrie de llibres en què les…
  3. “La Rínxols d’Or” a l’Abacus de Sabadell | Llegir Cruïlla - [...] conte La Rínxols d’Or us el presentem dins la col·lecció Bàsics XS, una sèrie de llibres en què les emocions i els valors són eixos centrals…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.