11 de setembre

 

“Què és això de la Diada de l’Onze de Setembre?” Probablement, molts nens i nenes es facin aquesta pregunta ara que tenim tan a prop aquesta data tan assenyalada. El llibre L’Onze de Setembre, de Núria Font i il·lustrat per Jordi Sunyer, inclòs a la col·lecció Què celebrem? pretén donar una resposta d’una manera senzilla, molt visual i entretinguda.

 

Maqueta-11-de-setembre-9

 

 

La Clara, tot just començar el curs, marxa de colònies a Moià i allà coneix la casa de qui va ser conseller en cap de la ciutat de Barcelona quan la ciutat va ser assetjada, Rafael de Casanova.

 

 

 

Maqueta-11-de-setembre-12

 

A més aprèn què significa un assetjament, com el va patir la ciutat de Barcelona el 1714 i que per recordar la gent que va ser tan valenta i va resistir durant tant de temps, l’11 de setembre, cada any, a Catalunya se celebra la Diada.

 

 

 

11s_im3_ok

 

Així és com la Clara entén que els carrers s’omplen de banderes aquell dia i per què el seu avi la porta al Fossar de les Moreres per la Diada.

 

 

 

Els llibres de la col·lecció Què celebrem? es caracteritzen per la integració d’il·lustracions en entorns fotogràfics. El resultat d’aquesta combinació és d’allò més peculiar! L’Onze de Setembre és l’últim títol publicat d’aquesta sèrie de llibres que mitjançant petits textos i un notable component gràfic introdueixen els més petits en les festes i celebracions de la nostra tradició cultural: Sant Jordi, la castanyada, Nadal, Carnestoltes, Pasqua, Sant Joan, el dia de Reis, la festa major, els castellers…

 

[button link=”https://www.llegircruilla.cat/tag/festes-populars/” color=”silver” newwindow=”yes”] Descobreix més títols de la col·lecció “Què celebrem?”[/button]