Martí i Salomó presenten un llibre per a aquesta època d’immediatesa i estrès

ENTREVISTA

La Meritxell Martí i el Xavier Salomó han publicat recentment El país dels 260 clons, un llibre joc amb solapes que demana als lectors trobar els elements idèntics amagats a les imatges; un llibre, com diuen els autors, “ple de detalls per perdre-s’hi i badar, una acció molt necessària en aquesta època d’immediatesa i estrès”.

Els hem volgut conèixer una mica millor i els vam fer algunes preguntes:

entrev_corr

1)      Què volíeu ser de grans?

M: Pianista, escriptora, científica, aviadora, ballarina, cooperant internacional i ministra mundial. No “o” sinó “i”, ho volia ser tot!

X: Jo sabia que em dedicaria a alguna feina creativa, en l’àmbit del cinema, el teatre o la pintura. Quan vaig descobrir la il·lustració, em va fascinar i m’hi vaig abocar del tot.

2)      I ara, què voleu ser de grans?

M: En els darrers anys he combinat la vida acadèmica amb la literària, però cada dia la literària té més pes. Tinc intenció de tornar a fer música per a apps, i unir així dues de les meves grans passions, la literària i la musical.

X: Vull continuar sent il·lustrador i, de mica en mica, recuperar la meva vocació de director de cinema i crear apps, curtmetratges o films d’animació.

3)      Quin era el vostre llibre preferit quan éreu petits?

M: M’encantaven els contes que em llegia la mare, sobretot El rossinyol i Les sabatilles vermelles. A l’institut vaig xalar amb La tele boja, El lazarillo i L’Ocell de Foc. I el Tintín va ser el meu heroi durant els anys que vaig estar fent-ne la col·lecció.

X: Jo també vaig llegir molt còmic, Tintín, Astèrix, etc. Vaig ser molt fan de Roal Dahl, sobretot de La meravellosa medicina d’en Jordi i La fàbrica de xocolata.

4)      Com és això de fer llibres per a petits lectors?

M i X: És molt estimulant perquè permet explorar racons de faula i fantasia que en el món adult resultarien naïfs. També és un repte lingüístic, ja que s’ha de fer el text atractiu per a les criatures. L’altre factor important a tenir en compte és jugar amb el factor sorpresa.

5)     L’illa de les 160 diferències ha tingut, i té, una molt bona acollida entre els lectors. Com explicaríeu aquesta recepció tan positiva del llibre?

M i X: Creiem que l’èxit prové del fet que partim d’una idea molt senzilla, d’un joc universal que tothom coneix, però al qual donem un parell de tombs per fer-lo innovador i sorprenent.

6)      El país dels 260 clons és la nova aventura del Pol i l’Estel, que es van donar a conèixer amb L’illa de les 160 diferències. Aquestes dues obres podríem dir que són llibres i, alhora, jocs. Com va sorgir la idea de crear-les?

X: Tot va venir d’una imatge que vaig fer per al Cavall Fort. Era un joc de diferències i la làmina era la d’un vaixell pirata. Amb la Meritxell ens la miràvem i vam dir: “t’imagines un llibre tot així?” I… voilà!

7)      Com definiríeu les aventures del Pol i l’Estel per a qui encara no les conegui?

M i X: Són uns llibres per gaudir moltes hores i a molts nivells: visual, lúdic, líric, èpic, narratiu… Els escenaris són fabulosos i plens de detalls per perdre-s’hi i badar, una acció molt necessària en aquesta època d’immediatesa i estrès”.

8)      De petits teníeu llibres semblants a El país dels 260 clons?

M: Jo no. De fet, no recordo que tingués cap àlbum, tret dels Tintins… Penso que ara hi ha una producció nacional molt bona en aquest sentit.

X: Tan xulos no, he, he! Però jo tenia el Wally, que ha estat una referència per al llibre.

9)      Per què els lectors s’haurien d’animar a assistir a la presentació d’El país dels 260 clons?

M i X: Els qui no coneixen la col·lecció tindran l’oportunitat de descobrir-la. I per als fans, podran compartir una estona amb els autors. I tots plegats, endur-se els seus llibres signats sota el braç!

10)       Tindrem més aventures del Pol i l’Estel en el futur?

M: Podem dir que una tercera part està en marxa, prevista per al 2015. Els nostres lectors tenen tot el 2014 per gaudir dels altres dos volums.

X: Sí, l’Estel i el Pol seguiran vivint aventures, segur!

 

Creadors d’històries

La Meritxell Martí, nascuda a Sabadell l’any 1972, va passar de la música a la lletra, de pianista a escriptora. Ha publicat diversos llibres per a infants, amb un dels quals va guanyar el Premi de Conte Infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu 2004. A l’editorial Cruïlla ha publicat, juntament amb Xavier Salomó, Vull ser model, Una nit bestial i L’illa de les 160 diferències. El Xavier Salomó, també de Sabadell, nascut el 1976, va guanyar el premi Junceda dues vegades, el 2006 i el 2010, i, a banda dels que ha fet amb la Meritxell Martí, a Cruïlla ha il·lustrat altres llibres per a primers lectors, com ara Els músics de Bremen, En Gresol i la seva estrella i La castanyada.

Presentació

COBERTA--260-CLONS-xp7_Mise-en-page-1

 

Aquest dissabte 5 d’abril, a la llibreria L’espolsada Llibres de Les Franqueses del Vallès, la Meritxell Martí i el Xavier Salomó presenten El país dels 260 clons. Tota la informació de l’acte aquí.

 

 

 

 

Etiquetes: , , , ,

Sense comentaris

Trackbacks/Pingbacks

  1. Presentació d’El país dels 260 clons a El Racó del Llibre Jove de Rubí | Llegir Cruïlla - [...] hem parlat amb els autors. Llegiu aquí [...]
  2. Presentació d’El país dels 260 clons a L’altell de Banyoles | Llegir Cruïlla - [...] hem parlat amb els autors. Llegiu aquí [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.