Francesc Miralles, la literatura infantil i juvenil batega

Imagen1

Autor català de literatura infantil i juvenil, va néixer a Barcelona el 27 d’agost de 1968. Es va llicenciar en filologia alemanya i, un cop completada la carrera, va fer un postgrau per a editors.

Quan va acabar els sues estudis, va ser contractat com a editor per un segell d’autoajuda, però al cap d’un any es va prometre que no treballaria mai més dins d’una empresa i va decidir provar sort amb la novel·la Un haiku per a l’Alicia, que va obtenir el premi Gran Angular de 2001. Des de llavors s’ha dedicat bàsicament a escriure, a més de fer d’assessor literari per a diferents editorials i una agència.

imagenOriginal
Un haiku per a l’Alícia
978-84-661-0399-2
Als disset anys, el Genís Gràcia creu que la seva vida és un fracàs: els pares s’han separat, no se’n surt amb els estudis, s’avorreix… Quan creu que ha arribat a un carreró sense sortida coneix l’Alícia, que ha fundat una societat secreta on es discuteix sobre la felicitat, els diners o el sentit de la vida. La fascinació per la misteriosa Alícia, amant dels haikus, coincideix amb la singular feina que acaba de trobar en una editorial.

 

Actualment compagina la literatura amb la tasca de periodista de psicologia i espiritualitat per a El País i per a les revistes MenteSanta, Cuerpomente i Integral, i treballa a la ràdio parlant de la seva feina com a xerpa literari i les teràpies artístiques.

A Cruïlla també ha publicat 4171 (2014) i Perdut a Bombai  (2002), a la sèrie taronja d’El Vaixell de Vapor.

4171 baixa

4171
978-84-661-3416-3

Un protagonista del futur aterra en un món caòtic: la Barcelona assetjada. La lectura més original per apropar-se als fets històrics de 1714

Perdut a Bombai baixa
Perdut a Bomba
978-84-661-0285-8

L’Èric va amb la família a l’Índia a veure un oncle metge i es perd a Bombai. En Krishna l’ajudarà a sortir-se’n.

 

El 2013 va escriure, juntament amb Javier Ruescas, la novel·la Pulsacions, la versió castellana de la qual va ser escollida com una de les millors novel·les juvenils de l’any per la revista Babelia i va obtenir el Premio Hache de literatura juvenil 2015. La continuació, Batecs, es va escriure al 2016 i va ser presentada a la Feria Internacional del Libro de Guadalajara (México).

PULSACIONS

Pulsacions
978-84-661-3375-3

L’Èlia acaba de sortir d’un coma. Això són bones notícies perquè… està bé i té un mòbil nou, així és que per fi pot parlar amb tothom per HeartBits. I males notícies perquè… no recorda res dels tres dies anteriors a l’accident. Què ha passat durant aquest temps? Qui ´`es aquest tal Phoenix que no para d’enviar-li missatges? I per què cada vegada que l’Èlia pensa en el que ha pogut oblidar… sent que li falta l’aire.

Batecs

Batecs
978-84-661-4117-8

Què pot passar entre dos desconeguts que estan separats per milers de quilòmetres? Què poden saber l’un de l’altre per les fotos que pengen i els textos que escriuen? I per què cada cop que reben un missatge els batecs dol cor se’ls acceleren.

Trobareu més información a: www.francescmiralles.com

 

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *