Maite Carranza, una autora de pel·lícula

Imagen1

Aquest mes parlem d’una de les nostres autores més respectades i admirades de la literatura infantil i juvenil a Catalunya, la escriptora i guionista Maite Carranza.

Nascuda a Barcelona, la Maite Carranza ha publicat més de cinquanta llibres, la majoria per a joves, i ha escrit molts guions de sèries per a la televisió.

Pel que fa a les seves obres, podem dir que algunes  s’han traduït a més de vint-i-cinc llengües i ha guanyat nombrosos premis literaris, com ara el Premi Nacional de Literatura Juvenil 2011, el Premio Cervante Chico 2015 o el premi Vaixell de Vapor aquest 2016.

 

La seva última gran obra és La pel·lícula de la vida, guanyador del Premi Vaixell de Vapor 2016.

 

La pel·lícula de la vida

978-84-661-4204-5
La pel·lícula de la vida
L’Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l’eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s’ensorra.

 

 

Com a autora de la casa, ha publicat títols dirigits a diferents franges d’edats, i tots han tingut una molt bona acollida i molt bones crítiques. Alguns d’ells són: Filomena Ficalapota, Esfuma’t, Gaudenci, Frena, Càndida, frena!, Calla, Càndida, calla!

Filomena Ficalapota

978-84-661-4204-5
Filomena Ficalapota

La Filomena és una nena que fica la pota constantment, però l’important és que actua amb bones intencions.

 

Frena, Càndida, frana!

978-84-661-3416-3
Frena, Càndida, frena!

La Càndida s’adona que ja té edat de menjar-se el món. S’enfila a la moto dels quinze anys i pel camí topa amb l’amor, s’entusiasma i s’estimba. Però la Càndida no té cap intenció de frenar.

Calla, Cándida, calla!

978-84-661-0285-8
Calla, Càndida, calla!

Nou relat sobre la Càndida, que continua fent-se gran a tota vela. El que havia de ser un estiu perfecte, però, comença amb mal peu… Maite Carranza manté el to humorístic i fresc de la seva novel·la original.

 

Etiquetes: , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *