Un any ple d’històries

Catalunya està farcida d’històries i llegendes per escoltar i gaudir en família. Llegendes que han passat de generació en generació i que tot i ser populars ens les acabem fent nostres.

Segur que heu sentit alguna vegada la llegenda del Timbaler del Bruc. Explica la història d’un jove timbaler que, per salvar el seu poble de l’atac dels francesos se’n va anar a Montserrat, i amb l’ajuda del so que feia el seu timbal, va espantar les tropes que van haver de fugir cames ajudeu-me.

O la llegenda del Drac de Banyoles, un drac immens que vivia a les profunditats del llac de Banyoles, i que feia molta por als vilatans del poble. La història explica que un dia va aparèixer un monjo, anomenat Mer, que el va fer tornar en vegetarià. Així el poble va poder viure, en pau i tranquil.

O la tant celebrada per nosaltres llegenda de Sant Jordi. La historia d’un jove cavaller, anomenat Jordi, que va salvar a la princesa de l’atac del drac i de la sang que rajava del cos del drac,  en va néixer una rosa.

Tot i així, n’hi ha moltes que potser no son tan conegudes, però que quan les escoltem no ens les podem treure del cap.

Per continuar parlant de llegendes universals, ens endinsarem en un dels llibres de l’Angela McAllister, titulat Un any ple d’històries. Un llibre de contes, mites i llegendes que ens descobreix les celebracions i les festes al llarg de l’any, tant de casa nostra com de països llunyans.

Un any ple d'històries

Què li va prometre la princesa a la granota? Per què a la Lluna sembla que hi hagi una llebre? Quina és la historia de fantasmes més curta del món?

Aquesta recopilació de 52 contes, faules, mites i llegendes et farà viatjar per tots els racons del món, celebrant un any ple d’històries.

Algunes de les llegendes que hi podem trobar és la d’El Cavaller de Cristall; una llegenda anglesa o El sabater i el drac, que és una història polonesa. Aquestes llegendes donen visions diferents de la nostra coneguda llegenda de Sant Jordi.

 

#CatHolaFamília

 

Logo HolaFamilia_altaLogoLlegendesEnFamilia_CAT_ES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.