La Companyia del Balta, un llibre o un joc?

Vols formar part de la Companyia del Balta?

Per superar les proves del joc de La Companyia del Balta, el Bic, el Dani, la Lisa i el Balta han de córrer com un ciclotaure, saltar com un làker, volar com un aladelt o fer el porc com un merdúnkel…
Vols jugar tu també? Recull tantes carabasses com puguis i fes-ne sopa o practica amb els xolcans per quan hagis de travessar un bosc de cistelles.

JOC 1. Sopa de carabassa

Si alguna vegada caus al joc del Balta, que no t’agafi desprevingut.
Fes pràctiques de collir carabasses i troncs per fer-ne sopa. I vigila amb els dolents!

baltapacman

JOC 2. Els xolcans

Exercita la memòria per si alguna vegada caus en un bosc de cistelles
i no hi ha cap làker a prop per ajudar-te.


baltasimon
Sobre els llibres…

El Regne de Caucas és el primer llibre de la sèrie d’aventures de La Companyia del Balta, de Bono Bidari.

Els protagonistes són el Bic, el Dani i la Lisa, tres amics de sisè que, un dia, es queden castigats a l’aula d’informàtica. Remenant un ordinador, descobreixen el joc de La Companyia del Balta i, de sobte, noten com una força misteriosa els xucla…

Sense saber com, els nois es troben en un paratge desconegut. Allà coneixen el Balta, un noi que els diu que són al Regne de Caucas.

El Balta els explica que el regne havia estat pròsper però, des que el malvat Brontàler va esmicolar i repartir els trossos de l’espasa del rei Caucas per tot el regne, els habitants ho han perdut tot.

Perquè Caucas torni a ser com era, el Balta es dedica a buscar els trossos de l’espasa amb l’ajuda d’un mapa ple de marques que va trobar per atzar.

El Bic, el Dani i la Lisa de seguida dedueixen que en realitat són dins el joc de l’ordinador i que han d’ajudar el Balta a superar pantalles i proves per trobar un tros d’espasa i també per tornar al seu món. Fitxa del llibre

000000_Balta02-coberta

 

El segon llibre de la col·lecció es diu Els aladelts. Havent superat la primera prova, la Lisa, el Bic i el Dani entomen un nou repte per seguir ajudant el Balta a recuperar els trossos d’espasa que el malvat Brontàler va escampar pel Regne de Caucas.

Podeu llegir les primeres pàgines aquí.

Fitxa del llibre