10 claus per educar les emocions

La felicitat és un estat d’harmonia i plenitud interior, una actitud personal davant la vida, una forma de viure i de sentir que abasta tota la nostra existència. Com a adults podeu educar de manera positiva les emocions i sentiments dels petits perquè tinguin un creixement sa, feliç i equilibrat.

Begona Ibarrola

Begona Ibarrola

Begoña Ibarrola, psicòloga i autora de la col·lecció Contes amb sentiments, ens dóna 10 claus als adults per contribuir a la felicitat i el desenvolupament de la intel·ligència emocional de l’infant:

1)      Donar amor incondicional: compartir temps i experiències. Escoltar-lo. Que se senti estimat incondicionalment pel que és, no pel que fa.

2)      Desenvolupar la seva autoestima: fer-li veure que és algú únic i especial, amb talents i limitacions. No comparar-lo amb ningú.

3)      Impulsar la seva autonomia: permetre-li que faci cada vegada més coses tot sol. Ajudar-li a sentir-se capaç. Permetre-li prendre petites decisions assumint les conseqüències.

4)      Desenvolupar la confiança en si mateix: ensenyar-li a confiar en si mateix mostrant confiança en ell. Ajudar-lo a que accepti els errors amb naturalitat.

5)      Valorar l’esforç i la constància: valorar el seu esforç encara que no aconsegueixi el seu objectiu. Ensenyar-li que no ha d’abandonar una tasca si no surt a la primera i animar-lo a persistir malgrat les equivocacions.

6)      Educar amb honestedat i sinceritat: afavorir un clima de sinceritat i honestedat en la convivència. Fer-li veure les conseqüències de mentir.

7)      Respectar la seva individualitat: permetre-li que sigui ell mateix, sense comparar-lo amb els altres. Respectar la discrepància.

8)      Saber posar límits i normes: marcar límits i normes clares. Ser constants i coherents en la seva aplicació. Permetre que el nen no hi estigui d’acord.

9)      Aportar seguretat: fer que se senti segur en l’entorn familiar. Ensenyar-li a demanar ajuda quan ho necessiti.

10)   Educar en pau i tranquil·litat: afavorir un entorn de pau i harmonia. Evitar les tensions i utilitzar el diàleg. Utilitzar l’humor.

Si us semblen interessants aquestes 10 claus podeu fer una ullada i aprofundir a Cuentos para educar niños felices, editat per SM.

Us presentem tots els títols publicats de la col·lecció Contes amb sentiments. Tots ells amb consells i propostes d’activitats per educar les emocions:

Llegiu aquí l’entrevista dels nostres lectors a Begoña Ibarrola

Etiquetes: , , ,

Sense comentaris

Trackbacks/Pingbacks

  1. Les nostres novetats per als més petits | Llegir Cruïlla - [...] mes de febrer publiquem dos títols nous títols de la col·lecció Contes amb sentiments de Begoña [...]
  2. Primeres novetats del 2013 | Llegir Cruïlla - [...] Heu fet una ullada a les 10 claus per educar les emocions? [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.