No som endevins com per fer prediccions de futur, però sí que us podem fer un petit avançament d’allò en què estem immersos perquè els nostres petits i joves lectors gaudeixin aquest 2013. A Cruïlla continuarem amb publicacions que cobriran totes les franges d’edat de la literatura infantil i juvenil, des dels 0 fins als 18 anys, i que esperem que us satisfacin per la seva originalitat i qualitat.

En el terreny infantil, tenim preparats llibres de coneixements que deixaran amb la boca oberta els més petits, llibres de tradicions que els faran riure, i llibres joc que els tindran ben entretinguts. A més, continuem amb sèries i personatges d’èxit d’anys anteriors com la Lulú, en Tom, en Quim i els Contes amb Sentiments, de la Begoña Ibarrola, per treballar l’educació emocional, els bons hàbits i el comportament amb els més menuts.

El mes de febrer us presentarem la col·lecció de producció pròpia Bàsics XS, una sèrie de vuit llibres derivats del mètode  Coloraines, d’Educació Infantil, que publiquen els nostres companys editors de llibres de text i que està adaptada als lectors de 3, 4 i 5 anys. Es tracta de contes curts elaborats amb tècniques plàstiques diverses. Tant pares com fills trobaran en les pàgines dels Bàsics XS el marc perfecte per parlar de les emocions i els valors que acompanyen el dia a dia dels més menuts.

 

Per als nois i noies de 8-9 anys, seguim amb les aventures del Capità Calçotets per fer-nos un tip de riure, amb els diaris de la Wanda per acompanyar-la en les seves aventures boges, i amb una nova entrega de La Companyia del Balta, la nova col·lecció de Bono Bidari que ens fica dins les entranyes d’un programa d’ordinador. A més, estrenem una nova sèrie d’aventures: Minerva Mint, una nena independent, atrevida i divertida que vol esbrinar per què els seus pares la van abandonar a l’estació Victòria de Londres quan era només un nadó.

Minerva Mint

Minerva Mint

Per als joves, Flavia Company, amb títols ja publicats a Cruïlla i autora de llibres per al públic adult com ara L’illa de la última veritat i Que ningú no et salvi la vida, ha preparat un llibre que ens ha fet petar de riure als qui ja ens l’hem pogut llegir. El títol és No em ratllis, i el contingut és tan sorprenent com divertit. No us volem dir res més. La resta és una sorpresa… molt microentretinguda.

Flavia Company

Flavia Company

També publicarem una nova trilogia que us tindrà atrapats a les pàgines del llibre fins que l’acabeu. Es diu La caiguda dels regnes i està situada a Mítica, una terra llunyana  on els palaus reials estan plens de passió i d’intrigues. Aquest títol, publicat pel prestigiós segell Razorbill, de Penguin, als Estats Units, ja ha entrat a la llista del més venuts del New York Times en la categoria juvenil. A més tindrem noves entregues de series que ja coneixeu com La Banda del Tauró, Jake DJones, Legend i Delirium.

La Caiguda dels Regnes

La Caiguda dels Regnes

En l’àmbit escolar, presentarem una vintena de novetats a El Vaixell de Vapor i a Gran Angular. En aquestes dues col·leccions, la literatura catalana tindrà un pes especialment significatiu. Publicarem nous llibres d’Eduard Márquez, Care Santos i Jaume Cela, entre altres. Com sempre, llibres fantàstics per aprendre, reflexionar i passar una bona estona!

I, per acabar, us revelem una novetat més: aviat començarem a publicar la majoria dels nostres llibres simultàniament en digital i en paper. Però, això us ho explicarem millor d’aquí a uns dies en una altra entrada d’aquest bloc.

Tot plegat, us oferirem una sèrie de títols que esperem que cobreixin les vostres expectatives de qualitat i entreteniment per a la lectura a l’aula i a casa. I cada vegada que acabeu un d’aquests llibres, ens encantarà llegir les vostres opinions en aquest bloc o a les xarxes socials!

Bona lectura!