elisenda-rocaUs presentem Elisenda Roca, que aquest mes de febrer publica el llibre Misteri a Moltmort dins la col·lecció El Vaixell de Vapor.

Elisenda Roca és periodista i escriptora. Ha treballat en nombrosos programes de ràdio i televisió, com Los segundos cuentan, a Antena 3, Cifras y Letras, a TVE, Qui ho diria, a TV3 o La Tarda, a BTV.

També és directora de teatre, el 2006 va dirigir Misteriós assassinat a Manhattan, de Woody Allen, i just aquest mes de febrer acaba d’estrenar, al teatre Poliorama de Barcelona, el musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré.

Què volies ser de gran?

De petita tenia molt clar que volia ser novel·lista i ballarina, les dues coses. A l’adolescència vaig decidir que seria novel·lista i arqueòloga. Les pel·lis d’Indiana Jones i les vacances a Ullastret, on jugava amb els meus germans al poblat ibèric, hi van tenir molt a veure. Finalment, l’atzar i l’afany per escriure em van dur a la ràdio. Així que vaig matricular-me a Bellaterra, on vaig estudiar Ciències de la Informació.

I ara, què vols ser de gran?

Vull seguir sent el que sóc. I vull anar allà on el cor em porti. El cor, la il·lusió, les ganes de descobrir nous camins. L’estimat Nestor Luján em va dir que mai és tard per començar un nou camí. I jo hi estic d’acord. Vull seguir escrivint per a joves i també per a adults. Vull seguir dirigint teatre. En definitiva, vull seguir comunicant per un camí o un altre.

Quins records guardes de l’escola?

Sóc positiva de mena i només guardo records bons. Però sobretot recordo passar-m’ho molt bé cantant i organitzant concerts i dirigint teatre. Allà només es feia teatre religiós, era un col·legi de monges, i jo vaig canviar la cosa religiosa i vaig dirigir Jardiel Poncela i Santiago Rusiñol. Ens ho vam passar molt bé i les monges també! Mai me’n van fer cap retret ni em van posar pals a les rodes. Eren unes monges amb un gran sentit de l’humor!

Com és això d’escriure per als més menuts?

Des de sempre m’han agradat els contes, tant escoltar-los quan era petita, llegits o inventats pels grans de casa, com llegir-los a la canalla de gran. A la ràdio, vaig introduir contes per a la mainada teatralitzats i amb un molt bon muntatge sonor.

138141_01CU-186Moltmort-cobertaCom sorgeix la idea d’escriure Misteri a Moltmort?

Tenia moltes ganes d’escriure una novel·la de misteri que reunís els ingredients que em fascinaven de petita: fantasmes, castell, robatoris, por, aventura, perills, túnels misteriosos…

Els protagonistes, la Martina, la Daniela, el Joan…, són nens d’avui?

Absolutament, ells i la seva família i els altres protagonistes de la novel·la. S’hi poden veure reflectits els lectors i lectores, i fins i tot els adults!

Ens expliques l’argument de Misteri a Moltmort en dues ratlles?

Durant el que havien de ser unes tranquil·les vacances d’estiu, la Daniela, una adolescent de catorze anys, i els seus dos germans viuran un seguit d’aventures extraordinàries en un vell casalot després de descobrir una cambra secreta i de veure un fantasma al castell de Moltmort.

De quin llibre guardes millor record de quan eres petita?

M’encantava llegir les novel·les de misteri d’Agatha Christie i de Sherlock Holmes. També les d’Enid Blyton, Els cinc i Els set secrets, Els Hollister d’Andrew E. Svenson, i Els tres investigadors, d’Alfred Hitchcock.

Amb quin personatge, ja sigui de literatura, televisió, cinema… et senties més identificada? Quin volies ser?

La meva germana sempre diu que sóc la protagonista d’Antonia’s line. M’hauria encantat ser un dels nanos d’Els Goonies.

Per què els lectors de llegircruilla.cat s’haurien d’animar a assistir a la presentació del teu llibre?

Perquè els animaré a compartir amb els protagonistes de la novel·la el seguit de misteris que ronden pel poble de Moltmort i els animaré que es converteixin en protagonistes de les seves pròpies aventures allà on vagin.

Tindrem aviat un nou llibre teu?

Sí.

Elisenda Roca presentarà Misteri a Moltmort el dissabte 9 de març a les 18:00 a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, 37 (Barcelona). Hi sou convidats! Podeu compartir l’acte a Facebook fent clic aquí.