Us presentem: Care Santos

Care Santos

 

Aquest febrer, Care Santos publica a la col·lecció El Vaixell de Vapor un nou llibre de l’Òscar, Em venc el Cigró. Per aquest  motiu avui us la presentem.

Care Santos (Mataró, 1970) és autora de narrativa per a adults, joves i infants, periodista i crítica literària. Va fundar l’Associació de Joves Escriptors i ha guanyat molts premis literaris. www.caresantos.com

 

Què volies ser de gran?

O escriptora o criadora de vaques al far-west. Per sort, vaig quedar-me amb la primera opció.

I ara, què vols ser de gran?

Si puc escriure fins al darrer dia, seré feliç.

Quins records guardes de l’escola?

Els meus bons records de l’escola arriben amb la secundària. Mestres entregats i meravellosos, companys que queden en la memòria, bones estones, grans descobriments… i literatura. La literatura ja havia arribat per quedar-se.

Com és això d’escriure per als més menuts?

Dificilíssim. Però molt divertit i encara més estimulant, perquè ells són fantàstics.

 

Em venc el cigró

Em venc el cigró

Com sorgeix la idea d’escriure la sèrie “Em venc…”?

Tinc la sospita que els meus fills de vegades voldrien vendre’m. Lògic: jo a ells també. De cada cop que no ens acabem d’entendre, tot i que malgrat tot ens estimem, va sorgir aquesta sèrie.

Ens pots definir l’Òscar amb un adjectiu?

Cagadubtes.

Ens expliques l’argument d’Em venc el Cigró en dues ratlles?

L’Òscar està amoïnat perquè el seu germà ha de dormir amb ell, a la seva habitació, i decideix posar-hi remei.

De quin llibre guardes millor record de quan eres petita?

Ui, de tants i tants! Però de ben menuda m’agradaven molt les rondalles clàssiques. I entre totes, sempre vaig sentir alguna cosa especial per El vestit nou de l’emperador, d’Andersen. I entre els nostres, el gran Sebastià Serrano i El zoo d’en Pitus, que vaig llegir amb delit.

Amb quin personatge, ja sigui de literatura, televisió, cinema…, et senties més identificada? Quin volies ser?

M’hauria agradat tenir l’atreviment de la Pippi Langstrum, però era massa bona nena. Uix!

Per què els lectors de llegircruilla.cat s’haurien d’animar a assistir a la presentació del teu llibre?

Perquè passarem una bona estona, grans i petits. I perquè pels llibres que ajuden a compartir val la pena sortir de casa.

 Tindrem aviat un nou llibre de la Care Santos?

Faig voltes a una història nova. Diria que la Nora i l’Òscar passaran per hores baixes…

La Care Santos presentarà Em venc el Cigró dissabte 9 de març a les 18:00 a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, 37 (Barcelona). Hi sou convidats! Podeu compartir l’acte a Facebook fent clic aquí.

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.