La caiguda dels regnes

A partir del 14 de març arriba a les llibreries La caiguda dels regnes, novel·la escrita per l’autora canadenca Morgan Rhodes. Un títol que tan sols un mes després de la seva publicació a Estats Units ha entrat a la llista de best-sellers del New York Times, publicada el passat 13 de gener.

Aquesta novel·la, que alguns consideren que és “el Joc de Trons” per a adolescents, es presenta com la primera part d’una tetralogia on els regnes de Limeros, Paelsia i Auranos lluitaran pel poder a través de traïcions, negociacions i batalles.

El llibre situa el lector a Mítica, una terra on la màgia ha caigut en l’oblit i on la pau entre els seus tres regnes està a punt de trencar-se.

L’alegre princesa Cleo, d’Auranos; el rebel Jonas de Paelsia; i els hereus de Limeros (Magnus i Lucia) són els joves protagonistes d’una història els girs contundents de la qual evitaran que el lector pugui decantar-se per un dels personatges.

La novel·la, carregada d’intriga i fantasia, aprofundeix en la màgia, amb figures com les bruixes, els fetillers o els enigmàtics vigilants del Santuari que busquen els plançons (els quatre objectes que contenen la font de tota la màgia elemental) al món dels mortals.

Amb un estil ràpid i directe, l’autora presenta els personatges de forma neutra mantenint la incertesa en el lector, sense deixar clar quin dels tres regnes és el culpable de la guerra que està a punt d’esclatar.

El llibre reuneix diferents situacions de l’ésser humà dins d’un entorn fantàstic: poder, màgia, opressió, triangles amorosos, conquesta, pobresa, venjança, luxe… Tot embolicat amb un rerefons argumental i estètic que recorda tant grans èxits literaris portats a la petita i gran pantalla (Joc de Trons o El Hobbit) com el supervendes en videojocs Assassin’s Creed.

 

Morgan RhodesMorgan Rhodes viu a Ontario, Canadà. De nena volia ser una princesa; però no de les cursis, sinó d’aquestes que saben manejar l’espasa per protegir els regnes i els seus prínceps de dracs i mags foscos. Com que això era molt difícil, es va fer escriptora, una ocupació igual de satisfactòria i molt menys arriscada.

A més de l’escriptura, Morgan gaudeix amb la fotografia, els viatges i els realities de la televisió, a més de ser una lectora voraç de tota classe de llibres. Sota un altre pseudònim és una autora de best-sellers als EUA. La caiguda dels regnes és el seu primer gran llibre de fantasia.

 

L’editorial Penguin va fer aquest booktrailer per donar a conèixer Falling Kingdoms (la versió en anglès del llibre):

L’imaginari visual de La caiguda dels regnes és realment fantàstic! Podeu descarregar-vos aquests fons de pantalla aquí: