Des del 7 de març podeu trobar a les llibreries una nova col·lecció de contes per als més petits amb extraordinàries propostes gràfiques, un llibre de microrelats molt singular per als joves lectors, així com nous títols que se sumen a algunes de les nostres col·leccions més consolidades.

Bàsics XS és el nom de la nova col·lecció de contes per als més petits de 3, 4 i 5 anys, escrits amb lletra de pal o amb combinacions de lletra de pal i lletra lligada i il·lustrats amb tècniques plàstiques impactants com ceres, estampació, plastilina o collages. A més, cada conte tracta una emoció i un valor que els infants poden reconèixer. Els 4 títols que ja podeu trobar són:

La llebre i la tortuga

 

La llebre i la tortuga, il·lustrat amb plastilina per Valentí Gubianas, i amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de l’alegria i el valor de la constància.

 

Quin cap de setmana

Quin cap de setmana, il·lustrat amb la tècnica del collage amb papers per Montse Tobella, i amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de l’estimació i el valor de la generositat. A més, aquest conte el protagonitza el Pinxo, la mascota de les aules de 3 anys usuàries del mètode didàctic Coloraines.

 

Les set cabretes i el llop

Les set cabretes i el llop, il·lustrat amb ceres per Mariona Cabassa, i amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de la por i el valor de la prudència.

Llegir primeres pàgines.

 

El viatge Flo

El viatge d’en Flo, il·lustrat amb materials diversos per Carole Hénaff, i amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de la sorpresa i el valor de la confiança.

Llegir primeres pàgines.

 

La col·lecció Bàsics XS porta a les llibreries els contes del projecte per a aules d’educació infantil Coloraines, basat en la teoria de les intel·ligències múltiples.

A la col·lecció Què celebrem? arriba Els castellers, de Núria Font i amb il·lustracions de Marta Montañá, un nou títol que ens aproparà a la nostra tradició castellera, i alhora, serà una oportunitat per descobrir que, de castellers, també n’hi ha a l’Índia. Ho sabíeu, això? La col·lecció Què celebrem? és una sèrie de llibres que combina il·lustració i fotografia per introduir els més petits en les festes i celebracions de la nostra tradició cultural.

Llegir primeres pàgines.

Els castellers

La bruixa de Cadaqués

 

La bruixa de Cadaqués, de Miquel Berga, i il·lustrat per Lluís Farré, és el nou títol de la sèrie blanca d’El Vaixell de Vapor, per a primers lectors i nivell de lectura avançat, que els farà descobrir qui era Salvador Dalí, com va fer marxar una bruixa de Cadaqués, i què pensen els gats del poble quan, abans d’anar a dormir, es llepen els bigotis.

Llegir primeres pàgines.

 

 

Què em sents, Aran?

 

Què em sents, Aran?, de Jaume Cela, i il·lustrat per Mar Cerdà, és el nou títol de la sèrie blava d’El Vaixell de Vapor que ens deixa “escoltar” les explicacions i els consells útils d’un nen al seu futur germà, mentre encara és al ventre de la mare.

Llegir primeres pàgines.

 

La Wanda es fa famosa!

 

Per als seguidors de la Wanda arriba una nova i divertida aventura: La Wanda es fa famosa! , de Dagmar Geisler. En aquesta ocasió la Wanda es presenta a un càsting per a un anunci tot i que no li fa gaire gràcia… Un cop allà, per assegurar-se que no la triaran a ella, decideix fer-ho tan malament com pot. Però la Wanda no compta amb la reacció del director, que decideix que és una nena molt fresca i natural.

Llegir primeres pàgines.

 

 

No em ratllis

I per als joves lectors us presentem No em ratllis, de Flavia Company, i il·lustrat per Luci Gutiérrez. Aquest llibre recull 91 microrelats, que parteixen de 91 frases fetes amb la particularitat que són emprades en el seu sentit literal. Aquests microrelats novel·len les peripècies dels alumnes de l’institut de Fanals i d’alguns altres personatges una mica estrafolaris. Un llibre amb molt d’humor, amanit amb expressives il·lustracions en blanc i negre, i amb un llenguatge fresc, divertit i diferent.

Llegir primeres pàgines.

 

[button link=”https://www.llegircruilla.cat/2013/03/concurs-de-microrelats-no-em-ratllis-per-a-aules-deso-i-batxillerat/” color=”silver” newwindow=”yes”] Amb motiu del llançament de No em ratllis hem posat en marxa un concurs de microrelats per a aules d’ESO i Batxillerat. Consulteu les bases aquí![/button]

 

 

Un món de molècules

 

Per a petits a partir de 7 anys arriba Un món de molècules, una guia explosiva que ens explica la química pas a pas i amb molt d’humor. Una amena introducció al món de la química, amb desplegables, solapes i rodetes, i també experiments per fer. En definitiva, un llibre de química divertida per a gent curiosa.

 

 

Els aladelts

 

 

Si us va agradar la primera aventura de La Companyia del Balta, us interessarà saber que ja podeu trobar Els aladelts, la segona novel·la d’aquesta col·lecció de Bono Bidari (l’autor de Jo, Elvis Riboldi). Havent superat la primera prova, la Lisa, el Bic i el Dani entomen un nou repte per seguir ajudant el Balta a recuperar els trossos d’espasa que el malvat Brontàler va escampar pel Regne de Caucas. Recordeu com s’hi van posar, en tot això?

Llegir primeres pàgines.

 

capitàcal

 

Per als seguidors del Capità Calçotets arriba la seva novena aventura, El Capità Calçotets i el retorn terrorífic de l’Andròmina Sucamulla. Més acció, humor i rialles en aquesta aventura en què el professor Tirapets s’ha transformat en el robot Andròmina Sucamulla i s’emporta els protagonistes, el Jordi i l’Oriol, cap al passat.

Llegir primeres pàgines.

 

 

 

La societat de les òlibes

Minerva Mint és la nova col·lecció d’aventures per a nens i nenes que arriba precedida per un gran èxit a Itàlia. La protagonista, la Minerva Mint, és una nena de 9 anys que viu sola en una mansió enorme. Els seus pares se la van descuidar dins d’una bossa de viatge a l’estació Victoria, a Londres, amb un volum de l’Enciclopèdia Universal, una carta misteriosa i l’acta de propietat de la casa on viu. Amb els seus amics, en Ravi i la Thomasina, funden la Societat de les Òlibes, un club secret per resoldre misteris i enigmes com el dels orígens de la Minerva Mint i molts més. Els dos títols que ja podeu trobar són La Societat de les Òlibes i L’illa de Merlí.

Llegir primeres pàgines de La Societat de les Òlibes.

Llegir primeres pàgines de L’illa de Merlí.

 

La-Caiguda-dels-Regnes

I per acabar, per a tots els que gaudeixen amb la literatura fantàstica us presentem La caiguda dels regnes. En aquesta novel·la juvenil, la terra que comparteixen els regnes d’Auranos, Paelsia i Limeros s’està quedant sense màgia. Per això els tres regnes inicien una guerra que provoca terratrèmols d’amor i de mort a la vida dels seus habitants. Aquesta novel·la juvenil és la primera d’una tetralogia i, als EUA, ha estat present a la llista dels llibres més venuts del New York Times. L’imaginari visual de La caiguda dels regnes és realment fantàstic! Us podeu descarregar els fons de pantalla de la novel·la aquí.

Llegir primeres pàgines.

Bona lectura!