La bruixa de CadaquésExisteixen les bruixes? Sí i no. Jo no n’he vist mai cap, però a vegades el món sembla governat per bruixes i mala gent. I a les forces del mal se’ls ha de plantar cara amb l’ajuda de la bona gent. A La bruixa de Cadaqués s’explica la història de com els gats del poble (a Cadaqués els gats fan la seva vida, sabeu?) es van ajuntar per posar fi a les malifetes de la bruixa que feia bufar una tramuntana desmesurada, un vent que tot ho espatllava i feia la vida impossible als pescadors. Els gats de Cadaqués es van organitzar i es van posar d’acord amb els nens del poble i amb el mestre de l’escola, i junts van anar a buscar reforços a la casa d’en Salvador Dalí, el pintor dels bigotis llargs. El senyor Dalí, que era un home genial, va rumiar la manera de vèncer la bruixa bruixota. Després d’alguna prova fallida va trobar la fórmula màgica: era la paraula “Escucurucut!”, una força tel·lúrica que havia fet sorgir una gran roca del mar de Cadaqués… El crit màgic del genial Dalí va fer efecte i encara ara es pot veure, penjada al parallamps de la Casa Blava de Cadaqués, la bruixa d’aquest conte…

Des de llavors, la vida a Cadaqués és molt tranquil·la, encara que, de tant en tant, hi bufa una mica de tramuntana per recordar aquells temps i per recordar als nens i les nenes que a les bruixes se’ls ha de plantar cara.

Miquel Berga, autor de La bruixa de Cadaqués.

 

[button link=”http://preview.grupo-sm.com/AACFD9AF-CD5A-4350-A359-35B65FBD8956.html” color=”silver” newwindow=”yes”] Comenceu a llegir La bruixa de Cadaqués aquí![/button]

 

Miquel BergaEn Miquel Berga és professor i doctor en literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra. Li agrada pescar, cuinar, i anar en bicicleta. Amb La bruixa de Cadaqués s’ha estrenat com a autor de literatura infantil.

La bruixa de Cadaqués, amb il·lustracions de Lluís Farré, és el nou títol de la sèrie blanca d’El Vaixell de Vapor, per a primers lectors i nivell de lectura avançat.

 

La bruixa de Cadaqués