S’acosta Sant Jordi, la festa del llibre i la rosa, i aquests dies expliquem, sobretot als més petits, la llegenda del cavaller sant Jordi, que va matar el drac per salvar la princesa.

Des de Cruïlla us proposem quatre maneres diferents d’apropar els petits a aquesta història, bé descobrint com és la celebració d’aquest dia, narrant la llegenda de sant Jordi com sempre ens l’han explicada, jugant, o fins i tot qüestionant-la i imaginant-nos que potser la història no és com tothom diu.

1)      Sant Jordi, de la col·lecció Què celebrem?:

QCelebrem

 

Com se celebra el dia de sant Jordi? En aquest llibre coneixem el Marc i com viu el dia de Sant Jordi: anant a l’escola, on la mestra li explica la llegenda, i sortint al carrer a passejar entre les parades de llibres i roses.

Aquest llibre integra il·lustracions en entorns fotogràfics. El resultat d’aquesta combinació és d’allò més peculiar!

 

2)       Sant Jordi i el drac, d’Antoni Dalmases:

Sant Jordi i el drac

 

 

Amb aquest llibre us proposem endinsar-vos en la història tradicional de sant Jordi i el drac, però no de qualsevol manera, us l’expliquem en rodolins per recordar amb més facilitat què va passar.

Podeu llegir les primeres pàgines aquí.

 

 

4)     Sant Jordi i el drac, de Núria Font:

C_SantJordi_PORTADA_CONTRA-245017_250x

 

Aquest és el primer llibre de la sèrie “Busca i troba”, una col·lecció de llegendes, històries i contes amb objectes per descobrir a cada pàgina. Sens dubte, és una manera original i divertida de descobrir aquesta llegenda als més menuts. Voleu veure com és per dins? Us el presentem aquí!

 

 

3)      La llegenda de sant Jordi explicada pel senyor drac!, de Carles Sala:

La llegenda de Sant Jordi

 

I si resulta que el drac era vegetarià? I si la princesa era una bleda assolellada? I si la lluita entre el drac i el cavaller no va ser tan ferotge com es diu? I si la llegenda de sant Jordi no va anar ben bé com ens l’han explicada?

Us presentem aquest llibre, en què resulta que, al final, el drac es va fer amic del cavaller!

Podeu llegir les primeres pàgines aquí.

 

 

Si de tota aquesta llegenda us agrada la figura del drac i penseu que pot ser també un personatge entranyable, no us perdeu Més!: en aquesta història descobrireu com era, de ben petit, el famós drac que després segrestava princeses i escopia foc.

Més!

Mireu si escopia foc que, fins i tot, al final us cremarà el llibre!

Interior 1

Contra

Aquest Sant Jordi estarà ple d’oportunitats per descobrir la llegenda del famós cavaller des de diferents punts de vista. Amb quin us quedeu?

Bon Sant Jordi!

 

[button link=”https://www.llegircruilla.cat/2014/04/personalitza-el-teu-punt-de-llibre-de-sant-jordi-2014/” color=”silver” newwindow=”yes”] Personalitza el teu punt de llibre de Sant Jordi 2014[/button]