Us presentem Marcy Rudo, la “mare” de la Lily

Marcy Rudo. De Nova York a Barcelona.

30 anys dedicada a l’art i les lletres catalanes

 

Marcy RudoMarcy Rudo escriu literatura infantil amb la passió d’imaginar un món en què tot és possible, però no necessàriament just, en què les aventures dels personatges reflecteixen un fort compromís amb qüestions socials des d’una perspectiva d’igualtat de gènere i potencien l’amplitud de possibilitats que tenen els nens i les nenes en aquest món complex i globalitzat.

 

Entre altres contes infantils i novel·les en català, les seves obres més recents ens porten a descobrir les diferents ciutats del món a través dels viatges que fa el personatge de la Lily. Va començar amb Barcelona Lily (2010), una carta d’amor a la ciutat de Barcelona i un cant a l’ecologia i la sostenibilitat urbanes. Amb la recentment publicada La Lily s’inventa Londres (2013) continua les seves aventures al món tancat del teatre anglès i de la immigració il·legal (els nens pirates). Hi ha pensades properes aventures de la Lily que passen a Los Angeles i Hollywood… i encara podrà donar més tombs pel món!

 

Mentre treballava d’investigadora historicoartística per a Robert Hughes (Barcelona) i l’Arianna Huffington (Picasso, creador o destructor), la va sorprendre la remarcable absència de dones artistes modernistes als llibres d’història de l’art. Aleshores va decidir investigar-ho amb profunditat i recuperar la gran pintora catalana Lluïsa Vidal amb una biografia, Lluïsa Vidal, filla del modernisme (La Campana). També va treballar com a comissària en una exposició sobre la figura d’aquesta pintora (La Caixa, 2001-2002). El redescobriment d’aquesta artista va tenir ressò internacional.

 

Va fer d’editora a Nova York, i a Barcelona a Edhasa i Ediciones Minotauro, i va editar a autors com a Doris Lessing, P.D. James, Angela Carter, Ray Bradbury o William Gibson. Marcy Rudo també ha publicat entrevistes a, entre d’altres, Paul Auster, Laurence Durrell i Raimon Noguera de Guzmán.

 

136325_00CU-165.inddescanear0011

Etiquetes: , ,

2 Comentaris

  1. A mi i la meva filla ens encanten les aventures de la Lily. Esperem amb molta ilusió la propera!

  2. M’encanten les aventures de Lily!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Marcy Rudo: “Cal omplir les ciutats de més espais verds, lliures i segurs on jugar” | Llegir Cruïlla - [...] algun temps us vam presentar la Marcy Rudo, la “mare” de la Lily, la protagonista de dos llibres que…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.