S’apropa l’estiu, un bon moment per a les lectures més fresques, àgils, divertides i que ens conviden a viatjar a mons llunyans i a emocionar-nos. A partir d’aquest 16 de maig podreu trobar a les llibreries deu de les novetats que us hem preparat per a aquest temps de calor i vacances per als més menuts, i també per als joves. Voleu saber quines? Us les presentem!

 

Per molts anys! 1)      Per molts anys, de Paula Metcalf, és una singular proposta que convida els petits a interactuar amb el llibre, protagonitzada per uns ninots de feltre. És l’aniversari del Talp i la Rosa li ha fet un jersei de llana. Però amb les presses per preparar la festa, el jersei s’ha perdut. On deu ser? Aixecant les solapes, ajudareu a trobar-lo. Busqueu-lo, busqueu-lo! Us advertim que el trobareu al lloc més inesperat! Estem segurs que aquest llibre pot ser un fantàstic regal d’aniversari per als més petits i que us demanaran als grans que els el llegiu una i altra vegada!

Les pàgines són de cartró, així que podeu deixar el llibre en mans dels petits, que difícilment el trencaran…

 

TOT EL QUE SAP EN TOM

2)      Tot el que sap en Tom, de Xavier Deneux, és un fantàstic vocabulari il·lustrat per despertar la curiositat dels més petits i per aprendre conceptes bàsics com les formes, els colors o els contraris. Després de la gran acollida que ha tingut Les coses d’en Tom a les llibreries, estem molt contents de poder portar-vos el nou llibre d’aquest simpàtic conillet. Quan el tingueu a les mans veureu que és un llibre especialment concebut per a petits: té una nansa per portar fàcilment, està ple de solapes i el paper està reforçat i plastificat, a prova de farinetes!

 

Ampliem la col·lecció de contes Bàsics XS amb quatre nous títols. Els trobareu escrits amb lletra de pal o amb combinacions de lletra de pal i lletra lligada, i il·lustrats amb tècniques plàstiques diferents com la il·lustració amb estampació, el collage amb roba, el collage amb paper de diari o la il·lustració amb titelles. A més, cada conte tracta una emoció i un valor que els infants poden reconèixer. Els títols que s’afegeixen a la col·lecció són:

Què et passa, Miola?

 

3)      Què et passa, Miola?, de Núria Hervada i il·lustrat amb estampació per Anna Llenas, és un conte amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de l’enuig i el valor de la confiança.

Primeres pàgines del llibre.

La festa tardor

4)      La festa de la tardor, de Laura Coll i il·lustrat amb titelles per Andrés Cañal, és el conte amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de l’alegria i el valor de l’esforç. A més, aquest conte el protagonitza la Rita, la mascota de les aules de 4 anys que utilitzen del mètode didàctic Coloraines.

Primeres pàgines del llibre.

El pastor i el llop

5)      El pastor i el llop, de Laura Coll i il·lustrat amb collage de paper de diari per Àfrica Fanlo, és un conte amb el qual els infants també reconeixeran l’emoció de l’enuig i el valor de la sinceritat.

Primeres pàgines del llibre.

 

El misteri pessigolles

6)      El misteri de les pessigolles, de Laura Coll i il·lustrat amb collage amb roba per Mercè Canals, és el conte amb el qual els infants reconeixeran l’emoció de la por i el valor de la generositat. A més, aquest conte el protagonitza el Pinxo, la mascota de les aules de 5 anys que utilitzen el mètode didàctic Coloraines.

 

L'Oriol i el ratolí

 

7)      L’Oriol i el ratolí Pérez, d’Eduard Márquez i il·lustrat per Marta Balaguer, ens explica la història de l’Oriol, a qui li ha caigut una dent i la deixa sota el coixí. Però el ratolí Pérez està molt refredat, i l’Oriol s’ofereix per repartir els regals d’aquella nit. Abans de marxar, el ratolí li adverteix que les bruixes necessiten dents de llet per fer els maleficis i que fan el que sigui per aconseguir-ne.

Primeres pàgines del llibre.

 

 

La guerra dels mots

 

8)      La guerra dels mots, de Miquel Pujadó i amb il·lustracions de Christian Inaraja, és un recull de contes plens d’humor que s’apropen a l’absurd gràcies a l’ús de la llengua com a joc. Trobareu històries com les d’un nen que només parla en vers; un trencador de ces que decideix fer vaga i provoca grans embolics, ja que la caça no es distingeix de la caca; o la d’una y que està farta d’haver d’anar sempre amb la n.

Primeres pàgines del llibre.

 

 

Requiem

9)      Rèquiem, de Lauren Oliver, és l’esperadíssima última part de la trilogia Delirium. En el desenllaç de la saga, la Lena i en Julian han de col·laborar amb la resistència, i lluiten per un món en el qual l’amor no sigui considerat una malaltia. Però el fred, la gana, el desencís i la falta de mitjans assoten la resistència i omplen la Lena de dubtes. Valia la pena patir tant per acabar així? El retorn inesperat de l’Alex, a qui tothom creia mort, a més, acabarà de trasbalsar-ho tot.

Per a tots els fans de la saga, sapigueu que està prevista a la tardor l’estrena del capítol pilot de la sèrie de televisió basada en aquesta trilogia. Estarem ben atents!

Primeres pàgines del llibre.

El Cor De Jade

 

10)   El cor de jade, és la nova i sorprenent novel·la de Jordi Sierra i Fabra. Un relat estructurat en breus capítols, ple d’amor i màgia, amb un important rerefons ecologista i ambientat a la Xina dels emperadors. A la convulsa Xina imperial, el destí ha triat tres germans per dur a terme una missió titànica: recuperar el cor de jade i salvar la natura de la destrucció a la qual està abocada.

Primeres pàgines del llibre.

 

 

Aprenentatges, emocions, valors, humor, amor, màgia i ganes de millorar el món, entre les novetats d’aquest estiu. Amb quina us quedeu?

Bona lectura!