El dilluns 17 de juny vam fer el lliurament dels premis del concurs de microrelats No em ratllis a les seus d’El Punt Avui a Barcelona i Girona. Un concurs que va néixer a partir de la publicació, el mes de març, del llibre homònim de Flavia Company. Els premis han consistit en un lector de llibres electrònics per als alumnes guanyadors i un lot de llibres per a les escoles a què pertanyen, a més d’un exemplar de No em ratllis dedicat per l’autora.

Flavia Company ha estat l’encarregada de seleccionar els microrelats premiats i les seves impressions sobre el concurs són molt positives. L’autora destaca la bona salut de la imaginació dels estudiants i encoratja tots els alumnes que han participat que segueixin treballant en la redacció de contes que estimulin la seva imaginació i que millorin la seva capacitat d’expressar-se amb paraules. Podeu llegir aquí com la Flavia ha viscut aquesta experiència, i quins han estat els seus criteris a l’hora de seleccionar els guanyadors.

El concurs establia tres categories de participació: una d’alumnes de 1r i 2n d’ESO, una d’alumnes de 3r i 4t d’ESO, i una altra d’alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. Els alumnes havien d’escriure microrelats amb els únics requisits que aquests fossin en llengua catalana, duguessin per títol “No em ratllis”, tinguessin una extensió de 200 paraules com a màxim, i en els quals l’expressió “no em ratllis”, en sentit literal, fos utilitzada almenys una vegada.

A més d’aquests tres premis, també es van concedir dues mencions especials:

Girona

 

D’esquerra a dreta: Paula Grañé, alumna de l’institut Salvador Espriu de Salt (Gironès) i guanyadora en la categoria d’alumnes de 1r i 2n de batxillerat, i Afra Boix, alumna del col·legi Pompeu Fabra de Salt i guanyadora del premi en la categoria de 3r i 4t d’ESO.

 

 

Barcelona

D’esquerra a dreta: Juan Barenys, alumne del col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona, menció especial del concurs; Lluna Vinyes, alumna de l’IEA Oriol Martorell de Barcelona, guanyadora del premi en la categoria d’alumnes de 1r i 2n d’ESO i, del mateix centre, Joel Santamaria, menció especial del concurs.

 

[button link=”https://www.llegircruilla.cat/2013/06/els-premiats-del-concurs-de-micorelats-no-em-ratllis/” color=”silver” newwindow=”yes”] Llegiu aquí els microrelats premiats![/button]

El diari El Punt Avui s’ha fet ressò del lliurament dels premis a la secció de cultura. Podeu llegir l’article aquí.

No-em-ratllis

 

El llibre No em ratllis ha estat la font d’inspiració per a la ideació d’aquest concurs.

Aquesta obra de Flavia Company és un recull de 91 microrelats en cada un dels quals s’utilitza una frase feta en sentit literal, cosa que provoca efectes sorprenents. El sentit figurat de la frase s’explicita a sota el títol de la narració: així es pot llegir abans de començar la lectura i es pot “captar” aquest efecte sorprenent de l’ús distorsionat que se’n fa dins la narració.

 

 

Moltes felicitats als premiats i els seus mestres!

 

[button link=”https://www.llegircruilla.cat/2013/05/flavia-company-es-fascinant-comprovar-que-la-imaginacio-dels-joves-esta-intacta/” color=”silver” newwindow=”yes”] Entrevista a Flavia Company: “És fascinant comprovar que la imaginació dels joves està intacta” [/button]