Emocions

Reconèixer i saber expressar emocions i sentiments és molt important per al desenvolupament dels nens i nenes entre dos anys i mig i vuit anys.

Llegir és, sobretot, compartir emocions, sentiments, crear moments i espais emocionals interessants on tots els éssers humans podem comunicar-nos, ja que el llenguatge del cor, de les emocions, és un idioma universal que va més enllà de les paraules i del que tothom pot arribar a entendre .

En els contes, les llegendes, etc., trobem recursos per educar les emocions, els sentiments, les pors, els neguits, i comprendre i conèixer-nos a nosaltres mateixos. La lectura del conte permet endinsar-nos, alhora, en la vida, les inquietuds, els sentiments, els problemes, les aventures… d’uns altres, observar el món i les múltiples vivències que s’hi plasmen i que ens ajuden a identificar les nostres pròpies emocions, els nostres propis sentiments, les nostres limitacions, les nostres inseguretats, etc.

La col·lecció de contes Bàsics XS ens permet treballar les emocions i els valors que acompanyen els nostres infants dia a dia. A través de les històries properes, quotidianes, dels personatges de cada conte, podrem treballar emocions tan bàsiques com l’alegria, la tristesa, la por, el neguit, la confiança…, i valors tan importants com, l’esforç, el respecte, l’ajuda, la tolerància…

Els protagonistes dels contes passaran per algun tipus d’aventura, situació, història, etc., cosa que farà que els infants reconeguin, aprenguin, verbalitzin, expressin i posin en pràctica tot tipus d’emocions, sentiments, neguits i pors .

Aquests contes fomenten el gust per la lectura dels infants i, a més, el fet que l’argument estigui reproduït a la contracoberta ajudarà els pares a passar una estona amb els infants, ja que per llegir hauran d’estar acompanyats d’adults que els donin el suport necessari per entendre els conceptes i els objectius que la història pretén aconseguir.

 

Laura Coll

 

 

Laura Coll, mestra d’infantil i autora dels contes La festa de la tardor, Quin cap de setmana! i El misteri de les pessigolles de la col·lecció Bàsics XS.

Descobriu més de la col·lecció Bàsics XS:

Bàsics XS, contes per fomentar la imaginació i la creativitat.

Bàsics XS