Abans que acabi aquest any 2013 volem proposar-vos sis noves lectures per als més petits i per als que no ho són tant. Us presentem històries de la nostra tradició popular, històries per descobrir el món animal i per jugar, i obres de narrativa infantil i juvenil. Aquestes són les novetats:

De 3 a 5 anys:

El-caganer-cobertaEl misteri del caganer, d’Antoni Dalmases, i amb il·lustracions de Màriam Ben-Arab: L’Ona i el Bernat fan un pessebre molt bonic, en què no hi falta la figura del caganer. Però cada matí, el caganer ha desaparegut del pessebre i el troben als llocs més impensats: en un test del balcó, al costat de la nevera… I és que els dos germans no saben que les altres figures del pessebre estan fartes d’aguantar la pestilència, i per això han decidit demanar ajuda al Floc, el gat de la família, que cada nit agafa el caganer pudent i se l’emporta lluny, on no molesti les altres figures.

El text estructurat en rodolins fomenta la competència lectora, ja que permet treballar l’entonació i millorar-la. Els versos, curts, faciliten la lectura del text.

L’argument us permetrà parlar de la figura del caganer i de la preparació del pessebre quan s’acosta Nadal.

 

De 6 a 12 anys:

ANIMALIA-COBERTA_altaAnimàlia, d’Arnaud Roy, i amb il·lustracions d’Hélène Rajcak: Us agradaria saber com són els animals salvatges observant-los en el seu medi natural?  Amb aquest llibre desplegable podreu escalar els cims de les muntanyes, endinsar-vos en la selva amazònica, travessar la sabana africana…

 

 

260clons_b

El país dels 260 clons, de Meritxell Martí i Xavier Salomó: Si us ha agradat L’Illa de les 160 diferències, de la qual se n’han fet dues edicions des del setembre de 2011, no us podeu perdre aquesta nova aventura de l’Estel i el Pol. En aquesta ocasió, els protagonistes faran un viatge que els portarà a un poble encantat, a una reunió de bruixes, al desert del gel, al ventre d’una balena…  Hauran de trobar, a cada escena, imatges repetides. Cada cop veureu que hi ha més elements idèntics. En una sola pàgina n’hi arriba a haver 54, i en tot el llibre són 260!

 

 

La-Llegenda_-1

 

La llegenda del pirata Black Bart, d’Elisa Puricelli: Els llibres de la Minerva Mint brillen per la seva senzillesa i originalitat. Aquesta nova entrega és la tercera aventura d’aquesta noia tan carismàtica. Llegiu-la i coneixereu el fantasma del famós Black Bart, el pirata més ferotge que hagi existit mai, que té terroritzats els habitants de Pembrose. És veritat que quan era viu va ser tan malvat que el seu esperit no trobarà la pau fins que faci una bona obra? La Minerva i els seus amics estan decidits a esbrinar-ho. Al cap i a la fi, a Cornualla, la línia que divideix el possible i l’impossible és molt fina…

 

 

Segrest-de-la-Sirena-1El segrest de la sirena, de Conrad Mason: Tots els qui vau gaudir llegint La Banda del Tauró trobareu en aquest llibre una nova aventura dels fills protectors de Port Fayt, on els humans conviuen amb trols, elfs i fades. En aquesta ocasió, en Joseph Grubb s’acaba d’incorporar a la Banda del Tauró, encarregada de protegir Port Fayt. Ara el poble necessita la Banda més que mai: els enemics de la lliga de la llum han enviat un regiment per destruir Port Fayt. Aquest cop la protecció estarà plena d’obstacles: els tritons no volen col·laborar en la lluita fins que no es rescati la seva princesa, la sirena, i en Joseph i el seu amic Tabitha hauran de rescatar-la. El que no preveuen és que un secret del passat d’en Joseph està a punt de canviar-ho tot.

 

Juvenil:

Dos-indisDos indis, de Jaume Terradas: Aquesta és d’aquelles històries que provoquen una forta tensió en el lector des del primer capítol, i que fa que no decaigui l’interès fins al final. La història passa durant les vacances d’estiu dels anys cinquanta, a Cervelló, que en aquell moment era un lloc d’estiueig per a la gent de Barcelona. Una tarda xafogosa, dos cosins troben el cadàver d’un veí del poble al bosc, ple de sang. La Guàrdia Civil comença a investigar el cas, però els nois no sospiten que aquell serà el primer d’una corrua de morts.

Ens ha agradat molt aquest llibre per la seva capacitat d’atrapar el lector fins a l’última pàgina i per la seva contextualització històrica en una època no tan llunyana de l’actual.

 

Llibres per riure, jugar, adquirir coneixements, viure aventures i encendre la intriga dels misteris per resoldre. Amb quin us quedaríeu?