ENTREVISTA:

Parlem amb la Júlia i el Miguel, llibreters de la llibreria La Petita de Barcelona:

JuliaMiguel copia

1.      Quin és el vostre primer record relacionat amb els llibres?

El primer record “compartit”: llegint llibres a la nostra petita Daniela, recolzada sobre les nostres cames, amb un gran ós de peluix fent de coixí per no fer-nos mal a l’esquena amb els barrots del bressol.

2.      La Petita és una llibreria molt jove, té un any i mig de vida. Com és això d’obrir una nova llibreria en aquests temps difícils?

Una gran aventura a la qual ens enfrontem de nou cada matí, amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

3.      Què us va portar a anomenar-la “La Petita” a la llibreria?

La Daniela, la nostra filla gran, que ara té 8 anys, és i sempre serà “la petita”, mot afectuós que li va posar al néixer el seu avi Andreu. És la nostra millor crítica de llibres infantils i, doncs, es mereix que li hàgim dedicat la llibreria.

4.      Com definiríeu la vostra llibreria?

Un espai petit i acollidor, però amb un gran fons infantil i juvenil, on petits i grans poden gaudir dels contes i les històries que s’hi amaguen, i venir a passar una bona estona en els tallers, amb els contacontes i amb altres activitats sempre relacionades amb la literatura infantil.

5.      Què marca el criteri dels llibres que podem trobar a La Petita?

Qualitat, tant literària com artística -tenint molt present a quin públic va dirigit-, prescindint al màxim de les llicències i els personatges de televisió per donar a conèixer altres mons de fantasia.

6.      Qui escull els llibres infantils? Els petits o els pares?

Majoritàriament els pares, encara que de vegades ens sorprèn gratament la personalitat i el criteri dels nens per fer prevaler les seves preferències.

7.      Quin llibre no us cansaríeu mai de recomanar per als petits?

Uf! Només un? Depèn molt del nen, de l’edat…, però si haguéssim de triar un sol títol, un àlbum il·lustrat en aquest cas, ens decantem per Atrapat, d’Oliver Jeffers, de l’editorial Andana.

8.      I un llibre de petits que recomanaríeu també als adults?

Frederick, de Leo Lionni, editat per Kalandraka.

9.      Com imagineu el futur del llibre de paper?

Convivint de forma pacífica amb el digital. El llibre de paper té un valor com a objecte que no és comparable amb cap aplicació digital.

10.   Per què convidaríeu la gent a visitar les llibreries?

Perquè estem convençuts que hi ha alguna cosa que s’hi respira, personatges, aventures, drames i comèdies que fugen dels llibres i atrapen els que passegen entre les prestatgeries plenes d’exemplars que esperen ser oberts.

 

dest_logopetita

 

La llibreria “La Petita” la podeu trobar al carrer Marià Aguiló, 115, de Barcelona. També podeu visitar el seu web: www.lapetita.com.

 

_____________________________________________________________

logo_llibreries

Aquesta entrevista forma part de la campanya JO LLIBRERIES. Entra a llegircruilla.cat/llibreries, informa-te’n i comparteix!