Els Futbolíssims és una col·lecció de futbol i misteri escrita en clau d’humor destinada a lectors de 8 anys en endavant. Les històries dels seus personatges mostren als lectors com un grup de nois i noies que formen part d’un equip de futbol, anomenat “Els Futbolíssims”, descobreixen valors com la companyonia, la solidaritat i l’amor, i decideixen estar units encara que, per les adversitats, aquest equip pugui desaparèixer al final de la temporada.

Valors com aquests, que són treballats de manera molt especial durant els anys d’Educació Infantil i molt especialment durant tota l’etapa d’Educació Primària, permeten que els alumnes que llegeixin els llibres s’identifiquin ràpidament amb tots els protagonistes dels llibres.

Amb els Futbolíssims coneixerem nens i nenes molt diferents entre si i que formen un grup que, mantenint-se unit, és capaç d’afrontar les dificultats que se li presenten per sortir airós de moltes situacions gràcies a l’enginy i al treball grupal.

De què tracta cada títol?

152175 Fotbolissims 1.ps, page 1 @ Preflight ( 152175 Fotbolissi

 

El misteri dels àrbitres adormits:

Quan els àrbitres van caient com mosques, adormits,  en cadascun dels partits dels Futbolíssims, el grup d’amics de l’equip de futbol de Pla de Dalt decideix investigar què passa. Així, entre el dia a dia a l’escola, els entrenaments i els petits alts i baixos en les relacions personals, els Futbolíssims finalment arriben a aclarir el misteri.

 

152175 Fotbolissims 2.ps, page 1 @ Preflight ( 152176 Futbolissi

El misteri dels set gols en pròpia porta:

Els Futbolíssims han estat seleccionats per anar a un torneig internacional amb els millors equips del món. En contra de tot pronòstic, els seus rivals -tots equips boníssims- comencen a fer-se gols en pròpia porta. Llavors, el grup d’amics de l’equip de Pla de Dalt investiga què hi pot haver darrere d’aquest misteri. Així, entre les petites aventures quotidianes derivades del fet de ser lluny de casa, en un hotel i en un lloc que no coneixen gaire, els Futbolíssims inicien una investigació que finalment els fa aclarir el misteri.

Futbolissims 3 Frontal

 

El misteri del porter fantasma:

Els Futbolíssims s’enfronten a un nou repte. A Gironeta hi ha una escola nova i, com que a la lliga només hi pot haver un equip de futbol escolar per poble, els del Pla de Dalt hauran de lluitar pel seu lloc. La cosa s’acaba d’embolicar quan algú destrossa l’aparador de la botiga dels pares  del Deng Wao, un noi xinès que és un porter tan i tan i tan bo, que hi ha gent que creu que és un fantasma.

 

Els Futbolíssims és, a més, una col·lecció amb una cuidada edició a tot color amb il·lustracions molt atractives. Si encara no heu tingut l’oportunitat de fer una ullada a cap d’aquests llibres no us perdeu aquest vídeo: