Ja podeu trobar a les llibreries les primeres novetats de literatura infantil i juvenil de Cruïlla. Aquest any el comencem amb noves propostes de llibres joc per als més petits, noves aventures de personatges ja coneguts com els Ambigú i el Capità Calçotets, i dos nous llançaments que ens il·lusiona molt que els pugueu tenir ja a les mans: la nova col·lecció plena de misteris Els Futbolíssims, i 4171, sens dubte, la novel·la més original per apropar-se als fets històrics de 1714. Voleu conèixer millor aquests títols? Us els expliquem una mica més i us els ordenem per l’edat dels lectors a què van dirigits:

A partir de 2 anys

estacions_arbre

 

 

Les estacions de l’arbre, de Maryse Guittet: tal com veieu, aquest és un llibre amb forma d’arbre que donarà a conèixer als més petits què passa dalt d’un arbre en les diferents estacions de l’any. Obriu les solapes i ho descobrireu!

 

 

142990queesaixo

 

Què és això?, d’Alain Crozon: aquest és un fantàstic llibre per aprendre a fixar-se en formes i colors i també per aprendre a deduir a partir d’imatges fragmentades. O dit d’una altra manera, és un llibre d’endevinalles visuals per fer volar la imaginació i endevinar imatges completes a partir d’un fragment. El seu autor és un conegut il·lustrador de llibres infantils. El seu altre llibre publicat per Cruïlla, Qui sóc?, ha estat tot un èxit i ja tenim pràcticament enllestida la segona edició!

 

 

 

C_SantJordi_PORTADA_CONTRA

Busca i troba: Sant Jordi i el drac, de Núria Font i amb il·lustracions de Marta Balaguer: aquest és el primer títol de la nova col·lecció de llegendes i relats amb un fet diferencial: els infants s’hauran de fixar bé en les il·lustracions perquè hi hauran de trobar uns objectes determinats. D’aquesta manera no només coneixeran la llegenda de Sant Jordi, també s’ho passaran molt bé jugant a buscar aquells elements que el llibre els demanarà.

 

A partir de 9 anys

Coberta Ambigu

 

 

Els Ambigú i el cas de la mòmia, de Flavia Company i amb il·lustracions de Pep Brocal i Llobregat: aquesta novel·la d’aventures, i amb un ritme molt àgil, es publica després de la bona acollida del primer cas dels Ambigú, Els Ambigú i el cas de l’estàtua. En aquesta ocasió, l’Esther, en David i en Sebas van a Egipte a mirar de descobrir què s’amaga a l’interior de la Gran Esfinx de Gizeh.

 

 

142995-El-Capità-Calçotets-i-la-revenja-repugnant-dels-Robocalçotots-Radioactiu

El Capità Calçotets i la venjança repugnant dels Robocalçotots Radioactius, de Dav Pilkey: aquest és ja el 10è títol de la col·lecció d’aventures del Capità Calçotets. En aquesta aventura, l’Andròmina Sucamulla, és a dir, el professor Tirapets en la seva versió més terrorífica, no només té el Raig Congelador 4000 i domina el temps amb el Viatjòmetre Temporal Andromínic, sinó que ara també porta uns Robocalçotots Radioactius amb els quals vol dominar el món. Per venjar-se definitivament del Capità Calçotets envia el Jordi i l’Oriol al futur.

 

Els Futbolíssims, de Roberto Santiago i amb il·lustracions d’Enrique Lorenzo, és el nom de l’equip de futbol de l’escola Pla de Dalt i és una nova col·lecció on trobarem partits de futbol, rivalitats, amistat, humor, primer amor… i molt de misteri! Per què els àrbitres sempre es queden adormits a mig partit dels Futbolíssims? Per què els rivals comencen a fer-se gols  en pròpia porta? El porter té el poder de desviar la pilota amb la ment? Tots aquests interrogants es plantegen a El misteri dels àrbitres adormits, El misteri dels set gols en pròpia porta i El misteri del porter fantasma.

fut3llibres

Juvenil

4171

4171, de Francesc Miralles: Us imagineu que una noia del futur aterra al caòtic setge de la ciutat de Barcelona el 1714? Doncs aquest és l’inici d’aquesta apassionant història de ciència-ficció que mantindrà atrapats els lectors.

Sense cap possibilitat de retornar al seu temps d’origen, l’Ilka viurà atrapada en l’infern del setge, on l’esperen moltes sorpreses. Per exemple, enamorar-se per primer cop a la seva vida.

I a tot això s’afegirà una situació molt perillosa: qualsevol interacció amb el món de fora pot canviar el curs de la història.

 

Llibres per jugar, d’aventures, d’humor, de misteri i de ciència-ficció inauguren el catàleg del 2014 de Cruïlla. Us animem a descobrir-los i a gaudir-ne!