ENTREVISTA:

Parlem amb l’Olivia, llibretera de L’Aranya, de Cerdanyola del Vallès:

FOTO OL CRUÏLLA 21.       Com et definiries com a lectora?

Em considero una lectora curiosa, atrevida i exigent. Hi ha autors i segells als quals sóc molt fidel, però m’agrada descobrir noves lectures. Normalment llegeixo novel·les però també sento una gran debilitat pels llibres de poesia, de cuina i, sobretot, pels àlbums il·lustrats.

2.       I com a llibretera?

Em definiria com “un cúmul de responsabilitats que em fan immensament feliç”: llegeixo, recomano, em comunico amb molta gent, col·loco i ordeno llibres, faig comandes, preparo aparadors i activitats dins i fora de la llibreria… i mil coses més, sempre amb la voluntat de compartir o fer arribar el plaer de la lectura.

3.       Quines característiques destacaries de la professió de llibreter?

En destacaria moltes. Els llibreters som éssers molt afortunats. Vivim envoltats de paradisos literaris, cada dia descobrim nous mons, nous autors, noves interpretacions, noves maneres de fer les coses, i tenim el privilegi de fer arribar aquests tresors al nostre públic. L’aprenentatge continu i la capacitat d’escoltar són dos components vitals d’un llibreter.

4.       Què és el millor que t’ha passat a la llibreria?

El millor que m’ha passat és la confiança i la teranyina de lectures i complicitats que s’han creat. Molts clients han esdevingut bons amics. Alguns joves clients han crescut amb L’Aranya. Ara fem nou anys i hem vist créixer molts nois i noies alhora que creixíem nosaltres, compartint lectures i somriures.

5.       Què ofereix “L’Aranya” als veïns de Cerdanyola del Vallès?

L’Aranya ofereix l’equilibri entre la professionalitat, els recursos, l’ús de les noves tecnologies i un gran fons de llibres, juntament  amb la proximitat i el caliu, tant pel que fa a la nostra atenció personalitzada com a la nostra acurada tria i exposició dels llibres, i a la diversitat d’activitats que organitzem.

6.       L’oferta de llibres que trobem en una llibreria és el reflex de les inquietuds del llibreter o el de les inquietuds del públic?

Les llibreries de proximitat han de distingir-se de les  grans superfícies justament per la tria acurada del seu fons. El llibreter ha de conèixer els gustos lectors dels seus clients i alhora ha de procurar combinar els llibres que es troben arreu amb els que el poden distingir i aportar un carisma especial a la llibreria.

7.       Quin llibre mai et cansaries de recomanar als més menuts?

Sens dubte, “Un llibre”, de l’Hervé Tullet. Em sembla “un fons d’armari” imprescindible.

8.       I un llibre infantil que recomanaries als adults?

En realitat, acostumo a regalar àlbums il·lustrats i molts em semblen autèntiques joies per a qualsevol edat. Però tinc predilecció per un il·lustrador, en Jimmie Liao.

9.       Com imagines el futur del llibre de paper?

Doncs espero que el paper no només pugui conviure amb altres suports, sinó que es revalori gràcies a les propostes d’algunes editorials que publiquen autèntics tresors. L’olor del paper i la tinta, les textures i el simple fet de passar les pàgines… són insubstituïbles.

10.   Per què convidaries la gent a visitar les llibreries?

Perquè puguin gaudir d’una experiència inoblidable. La infinitat de mons meravellosos que s’hi amaguen dins i la màgia del llibreter per acostar mons i lectors, converteixen l’experiència de visitar una llibreria en quelcom més que un acte de consumisme. Les llibreries són una font infinita de coneixement i, sens dubte, poden convertir-se en un espai de creixement personal per poder ser una miqueta més feliços.

 

logoaranya

 

La llibreria L’Aranya la podeu trobar al carrer Santa Anna, 1, de Cerdanyola del Vallès. També podeu visitar el seu web: http://www.llibreria-aranya.com/.

 

 

____________________________________________________________________________________

logo_llibreries

Aquesta entrevista forma part de la campanya JO  LLIBRERIES.

Entra a llegircruilla.cat/llibreriesinforma-te’n i comparteix!