CobertaAva

A partir del 28 de maig podeu trobar a les llibreries una història inoblidable: La peculiar història de l’Ava Lavender. Una novel·la amb reminiscències de grans clàssics: amb elements del realisme màgic de Gabriel García Márquez i dels personatges femenins potents d’Isabel Allende; amb els conflictes que ocasiona ser nou en un poble i muntar un establiment de Chocolat, amb l’energia novaiorquesa de principis de segle d’El Padrino II, amb la sinistralitat màgica dels films de Tim Burton.

Tots aquests elements els trobem en la història de l’Ava, que va néixer en un hospital de Seattle l’1 de març de 1944 amb un tret que la ciència no havia vist mai abans: ales d’ocell. Els metges ho van descriure com una “anomalia física lleu”. Això sí, van dir, les ales no es podien separar del cos, o la nena moriria. Des de la maduresa, l’Ava es decideix a entendre el perquè d’aquesta peculiaritat, i a fer una recerca de les generacions que l’han precedida. El resultat són aquestes pàgines.

«La meva àvia materna, que es deia Emilienne Adou Solange Roux, es va enamorar tres vegades abans de la vigília del seu dinovè aniversari.» Amb aquest punt de partida, l’Ava recorre la vida de la seva àvia, que emigra amb la família d’un poblet dels afores de París a Nova York; la de la seva mare, que emigra de Nova York a Seattle i obre una boulangerie; i la seva, que transcorre amb dues ales d’ocell enganxades a l’esquena. L’Ava és, sens dubte, una nena peculiar. Mentre ens narra la història, amb el rerefons dels grans esdeveniments històrics del segle XX com a teló de fons, l’Ava descobreix que el que uneix aquestes tres dones és ben senzill: sempre s’han deixat guiar per la follia de l’amor.

Aquest llibre ha estat seleccionat com a número 1 de la llista de llibres juvenils recomanats aquest any pels llibreters independents americans. La crítica l’ha acollit amb el braços oberts i desitgem que els lectors d’aquí l’acullin de la mateixa manera.

Joana Costa Knufinke – Editora Executiva a Editorial Cruïlla

 

[button link=”http://preview.grupo-sm.com/8BEC04FC-46B3-4E6C-94EC-4D56DBA9FF0B.html” color=”silver” newwindow=”yes”] Comença a llegir “La peculiar història de l’Ava Lavender”[/button]

Booktrailer de l’edició nord-americana de Candlewick Press:

“Per a molts, jo era l’encarnació d’un mite, la personificació d’una llegenda increïble, d’un conte de fades. Alguns em consideraven un monstre, una mutació. Una vegada, vaig tenir la immensa desgràcia que em prenguessin per un àngel. Per a la meva mare, ho era tot. Per al meu pare, no era res. Per a la meva àvia, era un recordatori diari d’amors perduts feia molt de temps. Però només jo sabia la veritat. En el fons, l’havia sabuda sempre. 

Era una noia i prou.”

Ava Lavender