L’Espolsada: “Som traficants de cultura a peu de carrer”

ENTREVISTA:

Parlem amb la Fe, llibretera de L’Espolsada llibres, de les Franqueses del Vallès:

RFN_0013

1)            Com és el teu primer record relacionat amb els llibres?

Un record màgic de tardes d’estiu llegint. Els primers llibres que recordo com a lectora són Madó cullereta, una dona petita com una cullereta de cafè, El Zoo d’en Pitus, Marduix, i En Benet i el seu roure, i de les il·lustracions de la Carme Solé Vendrell, que vistes de gran m’han fet l’efecte de la magdalena de Proust, aquell record…

2)            Com vas arribar a convertir-te en llibretera?

Encara no ho sé ni jo! Sempre dic que vaig fer realitat un somni, oferir, compartir llibres i lectures. Al meu poble no hi havia cap llibreria, jo em vaig quedar a l’atur i de la barreja va néixer l’Espolsada.

3)            Quines característiques destacaries de la professió de llibreter?

Diria que sentim passió pel que fem, som traficants de cultura a peu de carrer i això fa que visquem la feina amb passió. La vida i els llibres són indestriables.

4)            Què és el que més t’agrada de la teva feina?

La complicitats que genera amb els clients, lectors, amics… això no té preu!

5)            Una llibreria reflecteix les inquietuds del llibreter o les inquietuds del públic?

Una llibreria ha de ser l’equilibri entre les inquietuds del llibreter i les de públic, però avui en dia cal reivindicar les llibreries amb personalitat pròpia, les que destaquen perquè tenen alguna cosa que les fa especials.

6)            Què fa que un llibre es vengui més que un altre?

Hi ha llibres que estan pensats per ser un producte de consum i perquè arribin a molta gent, aquí el llibreter poca cosa pot fer o dir. En altres casos, és evident que si al llibreter li ha agradat molt un llibre, té molts números perquè a la seva llibreria es vengui.

7)            Quin és el teu autor preferit de literatura infantil?

Buf, només un? M’interessa molt en Leo Lionni, l’Eric Carle i en Janosch, i tinc molt bon record d’en Roald Dahl, en Sebastià Sorribas… La Meritxell Martí l’Anna Manso fan una literatura infantil molt intel·ligent i amb sentit de l’humor. Molts, m’és impossible triar-ne només un. Recordo la M. Lluïsa Solà amb gran estima, va haver-hi un llibre, Anna, que em feia riure tant, i Un estiu a Rocagrossa, oh!

Ah! I sóc superfan del Tintín, d’Hergé!

8)            I el teu il·lustrador?

M’enamoren la Suzy Lee o en Roberto Innocenti… L’univers de la Magali Le Huche m’encanta, la Dautremer és única i especial, però també he descobert l’Albert Asensio, que sap transmetre molt… I sóc fan de l’Alba Garcia Puig i la Solé Vendrell, i reivindico la Mercè Llimona.

9)            Com imagines el futur del llibre de paper?

El llibre de paper és un artefacte perfecte i com a tal perdurarà, és únic!

10)         Per què convidaries la gent a visitar les llibreries?

Perquè hi passen coses molt interessants, perquè s’hi generen complicitats i s’hi estableixen vincles molt bonics.

 

L’Espolsada llibres la podeu trobar a la Plaça de l’Espolsada, 8, de les Franqueses del Vallès. També podeu visitar el seu web http://www.lespolsada.cat.

 

 

_______________________________________________________________________

logo_llibreries

Aquesta entrevista forma part de la campanya JO  LLIBRERIES.

Entra a llegircruilla.cat/llibreriesinforma-te’n i comparteix!

Etiquetes: , , ,

2 Comentaris

 1. Ole, entrevista xula!
  Fe, has deixat caure molts fils per tirar d’ells i descobrir escriptors i il·lustradors que portaran els lectors a llibres molt interessants!!!
  Abraçada,
  Sonia

 2. Fe, molt xula l’entrevista!
  Em considero adicta a les lletres, com tu, encara recordó l’estiu que vaig llegar Anna,El zoo d’en Pitus…quins records!
  Una abraçada!
  Anna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.