ENTREVISTA:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parlem amb el Guillem Terribas, llibreter de la Llibreria 22 de Girona:

1)                  Com vas arribar a convertir-te en llibreter?

Va ser l’any 1978: una colla d’amics animats pels nous aires vam engegar l’aventura de crear una llibreria diferent a Girona. Com que jo estava sense feina,  vaig ser l’encarregat de tirar endavant el projecte.

2)                  Per ser llibreter és imprescindible…

Ser curiós, pacient, atent, participatiu i saber llegir.

3)                  Què és el millor de ser llibreter?

Que cada dia és un dia diferent. No saps quins llibres t’arribaran ni els que et compraran. La improvisació i el coneixement són constants.

4)                  Una llibreria reflecteix les inquietuds del llibreter o les inquietuds del públic?

Una barreja de totes dues. El llibreter li dóna un toc que va modificant, sense perdre la idea inicial, segons l’entorn i la gent que hi viu.

5)                  Sovint les llibreries contenen una quantitat tan gran de llibres que molts títols acaben passant desapercebuts pel públic. Què pot fer el llibreter per donar més protagonisme a aquelles obres en què creu i que no vénen recolzades per una campanya de publicitat?

Un bon llibreter és aquell que sap retornar. A partir d’aquí les estratègies per potenciar els “seus títols” són a través d’aparadors temàtics, les taules, la web i les xarxes.

6)                  Quin llibre no et cansaries mai de recomanar als més menuts?

N’hi ha molts i cada vegada més ben editats. Cruïlla n’és un bon exemple… Hi ha un llibre recomanable per cada moment i situació. N’hi ha un, però, que no és tant per mainada, que el pots recomanar tant als primers lectors (avançats) com als lectors més grans: El Petit Príncep.

7)                  En alguna ocasió s’ha definit la “Llibreria 22” com un agitador de la vida cultural gironina. Què ofereix, en aquest sentit, la Llibreria 22 als veïns de Girona?

La 22 ha volgut ser, i més d’una vegada ho ha aconseguit,  un espai de llibertat, de creació i d’opinió no només pels veïns de la Llibreria, sinó també per les seves contrades. Hem volgut estar al costat dels escriptors, de les editorials i del món creatiu i fer-hi participar també els nostres clients, amics i coneguts. La 22 està lligada a molts dels esdeveniments culturals que es porten a terme a Girona i província.

8)                  Com imagines el futur del llibre de paper?

Ple de vida. El paper serà la “qualitat”, tota la resta serà una cosa més.

9)                  Per què convidaries a la gent a visitar les llibreries?

Perquè és un lloc per passejar-te  i civilitzar-te.

Anagrama LLi 22

 

La Llibreria 22 la podeu trobar al carrer Hortes, 22, de Girona. També podeu visitar el seu web www.llibreria22.net.

 

_______________________________________________________________________

logo_llibreries

Aquesta entrevista forma part de la campanya JO  LLIBRERIES.

Entra a llegircruilla.cat/llibreriesinforma-te’n i comparteix!