Si hi ha un tret distintiu comú a totes les novetats de narrativa infantil de l’estiu de Cruïlla, aquest és l’humor. Us presentem cinc nous llibres que, de ben segur, provocaran un tip de riure entre els lectors:

1)      Nova col·lecció “Adrià i Cleo” (a partir de 7 anys):

Adrià i cleo

“Adrià i Cleo” és el nom d’aquesta nova col·lecció de relats divertidíssims estructurats en capítols molt breus i plens d’il·lustracions que enganxaran els menuts de la casa gràcies a l’ús d’un llenguatge proper i a les il·lustracions, en un registre cartoon, que complementen el text i que van acompanyades d’onomatopeies escrites amb tipografies diferents. Top secret i Quin dia més animal són els primers títols de la col·lecció.

2)      Serafí Sarnós, l’heroi de les clavegueres (a partir de 8 anys):

serafíok

El Serafí és un ratolí de claveguera que no pot anar-se’n a fer surf amb els seus amics perquè ha de passar les vacances amb un oncle. Però en lloc d’unes vacances avorrides, el Serafí passa el millor estiu de la seva vida. Al seu poble, Cagarret de Mar, s’ha embussat una claveguera i entre ell i l’oncle, la desembussen. I què hi troben a dins? Una muntanya de calces, mitjons i calçotets!

Una història plena d’il·lustracions còmiques, per començar a riure i no parar.

3)      El misteri de l’Ull de Falcó (a partir de 8 anys):

ulldefalco

Partits de futbol, rivalitats, amistat, primer amor i humor en aquest quart títol de la col·lecció “Els Futbolíssims”. Tot això i molt més es barreja quan la federació proposa a l’equip del Pla de Dalt participar en un torneig molt especial. No només jugaran contra el Barça i el Madrid, sinó que durant el torneig es farà una prova pilot d’un invent que ha de revolucionar el món del futbol: l’Ull del Falcó.

Ah, i a més, algú fa pintades anònimes amb secrets dels Futbolíssims. Quants maldecaps!

4)      Bru Artiac. Operació Gertrudis (a partir de 9 anys):

BruArtiac

El Grumoll, el gos dels Artiac, ens explica, amb un humor entranyable i inoblidable, el viatge del Bru i la seva família per Catalunya a la recerca de l’àvia Gertrudis, al mateix temps que fa un repàs irònic de les tradicions catalanes.

“L’àvia Gertrudis ha desaparegut! Els pares del Bru han suspès els seus plans, han agafat la furgo i han sortit a buscar-la arrossegant a tota la família. El Bru, el meu amo d’onze anys, està que bufa. En comptes d’anar a banyar-se i a tocar la guitarra amb els amics del càmping d’Altafulla, ha de recórrer tot Catalunya, i enredar-se amb sardanes, bastoners i plats de crema”

Grumoll

Un parell de germans que sempre estan com gat i gos, un ratolí que passa el millor estiu de la seva vida a les clavegueres, un equip de futbol que ha de fer front a un munt de maldecaps i un gos que ens relata un recorregut per la geografia i les tradicions catalanes amb molta ironia… Un munt de propostes per no parar de riure aquest estiu.

Bona i alegre lectura!