El Vaixell de Vapor segueix creixent i aquest estiu noves lectures pugen a bord. Us presentem cinc títols nous per a totes les sèries de la col·lecció que desitgem que siguin del gust dels lectors més exigents!

 

Sèrie blanca (a partir de 6 anys):

kangu_

 

Kangú, el gos cangur, de Josep Gòrriz,  amb il·lustracions de Cristina Picazo: Aquesta és una història amena i divertida que de ben segur estimularà la imaginació dels lectors. Els pares d’en Guillem han de sortir de casa i per això encarreguen al Kangú, el gos de casa, que vigili el nen. Però en Guillem és l’aventurer de la família, i ell i el Kangú viuran una aventura increïble, ja que aniran a parar a la fira i allà acabaran netejant les dents d’un lleó ferotge. Al final del dia, tots dos estan molt contents, i els pares també, ja que el Kangú és un cangur magnífic.

 

Sèrie blava (a partir de 7 anys):

arbre fum

 

L’arbre de fum, de Nathalie Pons, amb il·lustracions de Tamara Hernández: Llegint aquest relat, els lectors prendran consciència de la necessitat de protegir el medi ambient i de mantenir actituds adequades per aconseguir-ho, com ara no malbaratar l’aigua. Les històries sobre arbres mitològics que hi trobaran poden ser un fantàstic punt de partida per parlar de mitologia i llegendes.

Fa molt de temps que no plou, i la Carla i en Max són dos germans que estan molt preocupats perquè els fa por que els arbres es morin per la falta d’aigua. Per això, després d’haver descobert un misteriós arbre de fum, ideen un pla per salvar els arbres.

 

filibert

El llibre del professor Filibert Càstigs, de Francesca Simon, amb il·lustracions de Pete Williamson: El llibre del professor Filibert Càstigs conté els càstigs perfectes per a tots els nens i nenes que es porten malament. Cada dia, desenes de pares el truquen desesperats perquè necessiten els seus consells. Però la realitat és que el llibre del professor Filibert no l’encerta mai i porta a situacions d’allò més caòtiques. Un pare li truca i li explica que el seu fill no es vol menjar els pèsols, i el Senyor C. li respon: «Mengi-se’ls vostè». Un altre li pregunta què pot fer si el seu fill no vol compartir les joguines amb altres nens, i el senyor C. li respon: «Comparteixi vostè també les seves coses amb el seu fill». Evidentment, els pares no s’avenen a les propostes del senyor C., la qual cosa el forçarà a canviar de tàctica.

Aquesta és una lectura divertidíssima per reflexionar sobre la relativitat dels càstigs i les recompenses.

 

Sèrie taronja (a partir de 9 anys):

 

148644-Com escriure realment malament

 

 

Com escriure realment malament, d’Anne Fine, amb il·lustracions de Julio Javier Sánchez: Al Mateu no li agrada l’escola nova i, d’entrada, comença a prendre el pèl al Simó, que escriu molt malament i tampoc no entén les matemàtiques.  Però , de mica en mica, en Mateu, entre broma i broma, anirà ajudant el Simó a fer-li veure que també hi ha coses que sap fer bé. Aquesta història reflecteix amb humor la superació de dificultats i en la versió castellana ha venut més de 100.000 exemplars.

 

Sèrie vermella (a partir de 10 anys):

 

laberintfontEl laberint de la plaça de la Font, de Pau Joan Hernández, amb il·lustracions de Roger Simó: Aquesta novel·la convida els lectors a reflexionar sobre temes d’actualitat com ara la crisi, l’atur o els desnonaments. La novel·la ens apropa a l’amistat entre la Carla i la Tina. El matí que la Carla no va a l’escola, la Tina, la seva millor amiga, no en fa gaire cas. Quan al migdia li truca per saber què li ha passat i una veu metàl·lica anuncia que el número que ha marcat no correspon a cap abonat, es comença a amoïnar. Però quan a la tarda veu, al balcó del pis de la Carla, un cartell de color vermell cridaner, amb lletres negres, amb només tres paraules, «Pis en venda», el món s’ensorra al seu voltant.

 

Us agraden els Vaixell de Vapor? Descobriu més títols aquí.