pensa-hi-08-EP_2

Hem de dir sempre la veritat? Per què hem de morir? Per què hi ha guerres? Aquestes i altres preguntes ens les podem plantejar des que som ben petits i és per això que una col·lecció com Pensa-hi, destinada a infants a partir de 8 anys, la podeu trobar a les llibreries.

En to divulgatiu i amb un toc d’humor, aquesta sèrie de llibres convida a la reflexió sobre qüestions universals a través de l’anècdota, l’exposició de categories i uns dibuixos que es poden llegir com una tira còmica, com va subratllar l’escriptor Josep Maria Fonalleras en la presentació de la col·lecció l’any 2001. El filòsof Xavier Rubert de Ventós va dir que es tracta d’uns llibres el contingut dels quals ‘no dóna valors per fets ni fets per valors’, sinó que exposa als més petits que ‘hi ha preguntes que mai es deixaran de fer i preguntes que no tenen resposta’. Tretze anys més tard acabem de publicar el 35è títol de la sèrie: La democràcia i la dictadura.

democracia

Pensa-hi vol ajudar els lectors a aprendre a raonar, solucionar problemes concrets, pensar per ells mateixos i a ser conscients que hi ha preguntes que només se les pot contestar un mateix. Tot plegat sense moralina ni dogmatismes, i amb exemples reals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Us presentem els llibres de la col·lecció:

1)      Allò què sabem i allò què no sabem

2)      Bonic o lleig

3)      De veritat o de mentida?

4)      Déu i els déus

5)      El bé i el mal

6)      El coratge i la por

7)      El cos i la ment

8)      El respecte i el menyspreu

9)      Els drets i els deures

10)   Els nens i les nenes

11)   Els petits i els grans

12)   És normal o no és normal?

13)   Estar d’acord i no estar d’acord

14)   Jo i els altres

15)   La feina i els diners

16)   La felicitat i la tristesa

17)   La guerra i la pau

18)   La justícia i la injustícia

19)   La memòria i l’oblit

20)   La meva llibertat i la dels altres

21)   La natura i la contaminació

22)   La paraula i el silenci

23)   Rics i pobres

24)   La vida i la mort

25)   La violència i la no-violència

26)   L’amor i l’amistat

27)   L’èxit i el fracàs

28)   L’home i l’animal

29)   L’orgull i la vergonya

30)   Manar i creure

31)   Riure i plorar

32)   Ser i aparentar

33)   Somni i realitat

34)   Tenir temps i perdre el temps

35)   La democràcia i la dictadura