Si passegeu per les llibreries aquesta tardor podreu trobar un munt de novetats per als més petits que de ben segur us faran passar bones  estones tots plegats. Us les presentem!

1) El petit espia A B C i El petit espia 1 2 3, de Jeannette Rowe, són dos títols per aprendre les primeres paraules i aprendre a comptar, tot situant objectes dins d’una escena, amb il·lustracions atractives i de colors vius. petitespia2
 polaina2) La granja del Pol i La casa de l’Aina i el Bru, de Lucie Brunellière, són dos llibres desplegables que es converteixen en una granja i una casa cada un per aprendre vocabulari i trobar objectes a l’estable, al pati, a la cort, a les habitacions, a la cuina…
3) Colors és l’esperadíssim nou llibre d’Hervé Tullet, que, després d’Un llibre, ens torna a sorprendre amb aquesta proposta per aprendre a barrejar els colors, d’una manera interactiva i divertida, i que potencia l’observació i l’atenció dels lectors. colors
 quanencarles4) Quan en Carles…, de Pere Puig, us recordarà aquells llibres on havíeu de triar la vostra pròpia història, però en aquest cas els més petits hauran d’escollir quina és la reacció que el protagonista adopta davant diferents situacions. Sens dubte, un llibre fantàstic per treballar l’educació emocional.
5) La volta al món d’en Muk, de Marc Boutavant, és un llibre per despertar la curiositat i estimular la imaginació a través de les vivències del seu protagonista. El Muk és un osset que se’n va a fer la volta al món en bicicleta i aprèn un munt de coses sobre les tradicions, els costums, els menjars i la gent de diversos països. muk
animalsmagics6) Amb Animals màgics, d’Édouard Manceau, els menuts, com si fessin màgia, transformaran tots els personatges només desplaçant els elements mòbils del llibre: un coet en un pingüí, una flor en un lleó… A més, trobareu uns textos poètics molt fàcils de memoritzar que animaran els petits a jugar una i altra vegada.
7) La petita orquestra, d’Anna Aran i Agnès Aran, i amb il·lustracions de Judit Canela, és un recull de cançons populars amb instruments per construir. Un llibre perfecte per apropar els infants al món de la música d’una manera activa i divertida. Visiteu la pàgina del llibre i descarregueu-vos les cançons! petitaorquestra
cagatio8) Caga, tió!, d’Antoni Dalmases, amb il·lustracions de Stefanie Pfeil, és el nou títol de la col·lecció “Tradicions en rodolins”, que en aquesta ocasió ens aproparà a la història del Pol, a qui fa vergonya cantar la cançó del tió davant dels seus companys de classe.
9) Quin caos d’habitació!, de Xavier Salomó, proposa als lectors ajudar el Pau a trobar objectes amagats entre el munt de coses que omplen una habitació que cada dia que passa està més i més desordenada. quincaos
 quehapassat10) Què ha passat? El cos canvia, de Marie Delhoste i Isabelle Chauvet, és un llibre amb solapes des de la mateixa coberta! Els més petits trobaran les nocions i el vocabulari bàsic per entendre que el cos humà es transforma a totes les edats.
11) Grans construccions en moviment, d’Anne-Sophie Baumann i Didier Balicevic, ens ensenya com es construeix un bloc de pisos, com es fan les muntanyes russes dels parcs d’atraccions, com s’aixeca la vela d’un circ o com es foraden els túnels del metro. Un llibre fascinant, ple de solapes i finestres, per descobrir els secrets de les grans construccions.gransconstruccions
celilaterra12) El cel i la Terra. Atles, de Natacha Scheidhauer, convida a fer un viatge espacial per descobrir les galàxies, les estrelles i els planetes que formen l’univers. Gràcies a aquest llibre descobrireu tot això i moltes més coses del cel i de la Terra.

 

Aquesta tardor ha arribat amb bon grapat de novetats perquè cada infant trobi el llibre que respongui al seu desig de jugar i de descobrir. Bona lectura!