exitlector

El passat 26 de novembre es va celebrar a la seu de Cruïlla, a Barcelona, una jornada de formació sobre el programa Èxit Lector, que aquest curs ha aterrat a les aules de Primària. Engegat per Cruïlla i desenvolupat pel grup de recerca GRETEL de la Universitat Autònoma de Barcelona juntament amb Jaume Centelles i el seu equip, aquest projecte proposa una nova manera d’entendre la lectura a les aules.

Amb l’objectiu de transmetre els principis i la nova metodologia aplicada al programa, la seu de Cruïlla va obrir les portes a més de quaranta professors d’escoles de tot arreu de la província de Barcelona perquè participessin en una sessió formativa durant tot el matí. Els encarregats de conduir aquesta jornada van ser alguns dels autors de l’Èxit Lector: Lara Reyes, membre del grup de recerca GRETEL i coordinadora de la proposta de treball literari, i Jaume Centelles, expert en biblioteques escolars i promoció de la literatura, i coordinador de la proposta de treball lúdic.

Els assistents a la jornada també van poder participar en dos tallers conduïts pels mateixos autors i el seu equip, per posar en pràctica i tastar de primera mà el programa Èxit Lector i els seus principis i fonaments.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Properament, s’organitzaran més jornades de formació per poder donar a conèixer aquest projecte a més docents i contribuir que la lectura segueixi sent una de les principals formes d’aprenentatge dels alumnes. Podeu trobar més informació a www.exitlector.cat .