logopt-500x288Recentment els Petits tresors de Cruïlla es van convertir en una experiència per compartir la manera que tenim a l’editorial d’entendre la literatura infantil, com un punt de partida per a la descoberta del món i l’autoconeixement, que estimula la capacitat innata d’aprendre coses noves i dóna resposta a la inquietud constant dels més petits per entendre el seu entorn i desenvolupar la seva imaginació. Sempre, d’una manera divertida i que poden compartir amb els amics i la família.

Aquesta experiència, endolcida per un singular i boníssim berenar de Pessics, va permetre reunir-nos amb un fantàstic grup de blogueres que, com nosaltres, comparteixen habitualment a la xarxa l’interés pel món infantil i la seva educació.

A banda de descobrir les últimes novetats del nostre catàleg, també va ser una bona ocasió per parlar d’un tema que considerem cabdal: l’educació emocional dels infants, i sobre com podem tractar-la a través dels contes. Laura Coll, mestra d’Educació Infantil especialitzada en educació emocional, va parlar-nos sobre la importància de parlar amb els petits sobre el que senten i d’ajudar-los a identificar aquests sentiments per tal de ser capaços de gestionar-los. Explorar un conte amb personatges que senten i actuen moguts per les emocions és una gran oportunitat per parlar amb els infants sobre com actuen aquests personatges, per què, quines conseqüències tenen el que fan,… Descobrir, identificar, diferenciar i gestionar les emocions és una forma d’educar els infants perquè sentin amb naturalitat, sense temor, perquè es descobreixin a si mateixos i perquè acabin convertint-se en adults autoconscients amb una bona base emocional per afrontar els reptes de la vida.

Va ser un plaer compartir aquesta estona i estarem encantats de tornar-hi!

Aquí us deixem algunes instantànies d’aquest berenar entre llibres:

This slideshow requires JavaScript.

Us interessa l’educació emocional a través dels contes? Altres entrades relacionades:

Educar les emocions a casa.

Identificar i gestionar la por a través del conte.

Begoña Ibarrola: “L’important és conèixer-nos per saber de quin tresor disposem”.

10 claus per educar les emocions.