El passat dimecres 3 de juny va tenir lloc a la seu de Cruïlla el lliurament dels premis de la segona edició del concurs de microrelats No em ratllis. Un concurs inspirat en el llibre homònim de Flavia Company. Els premis han consistit en un lector de llibres electrònics per als alumnes guanyadors i un lot de llibres per a les escoles a què pertanyen, a més d’un exemplar de No em ratllis dedicat per l’autora.

El magazín cultural Àrtic de la BTV (Televisió de Barcelona) ens va acompanyar durant l’acte i va parlar amb les guanyadores, els seus mestres i la Flavia Company. A més, també es van interessar pel món de la lectura infantil i juvenil i van entrevistar l’autor Pep Albanell, el mestre Jaume Centelles i l’equip editorial de Cruïlla.

 

“Àrtic”: Microrelats juvenils

 

Les premiades:

1)      En la categoria d’alumnes de 1r i 2n d’ESO, la guanyadora va ser la Maria Rubio, alumna de l’escola San Francisco, de Barcelona

2)      En la categoria d’alumnes de 3r i 4t d’ESO, la guanyadora va ser la Núria Estil·les, alumna del centre Cor de Maria, de Valls (Tarragona).

3)      En la categoria d’alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, la guanyadora va ser la Mayya Izmaylova, alumna del centre La Mar de Frau, de Cambrils (Tarragona).

 

[button link=”https://www.llegircruilla.cat/2015/05/els-premiats-del-concurs-de-microrelats-no-em-ratllis-2015/” color=”silver” newwindow=”yes”] Llegiu aquí els microrelats premiats![/button]

 

El llibre: 

No-em-ratllis

 

 

No em ratllis, de Flavia Company, i amb il·lustracions de Luci Gutiérrez, és un recull de 91 microrelats en cada un dels quals s’utilitza una frase feta en sentit literal, cosa que provoca efectes sorprenents. El sentit figurat de la frase s’explicita a sota el títol de la narració: així es pot llegir abans de començar la lectura i es pot “captar”
aquest efecte sorprenent de l’ús distorsionat que se’n fa dins la narració.

 

 

Moltes felicitats a les premiades i els seus mestres!