Capçalera-Web

Enginy, imaginació, coneixement del llenguatge i capacitat de síntesi són les qualitats que han demostrat molt positivament els guanyadors del concurs “Escriu un microrelat al teu rotllo”. El passat 15 d’abril es va tancar el procés de participació amb més de 350 microrelats enviats des d’escoles de tot Catalunya, les Illes balears i el País Valencià. Un jurat format per l’autora Flavia Company, i un equip de l’editorial Cruïlla han tingut la tasca, no gens fàcil, d’escollir els tres microrelats que més han destacat per la seva originalitat i creativitat. Els microrelats guanyadors han estat els següents:

12

El repte plantejat amb aquest concurs consistia a escriure en llengua catalana un microrelat de 200 paraules d’extensió com a màxim que portés per títol qualsevol dels 40 títols de capítol del llibre Al teu rotllo, de Flavia Company. El premi per a cada categoria de particpants (alumnes de 1r i 2n d’ESO, alumnes de 3r i 4t d’ESO, i alumnes de 1r i 2n de Batxillerat), consisteix en un Kindle Fire HD 6 per a l’autor guanyador i, per al centre al qual pertany, un lot de llibres de Cruïlla per a la biblioteca.

Enhorabona als premiats i als seus professors!

 

El llibre i l’autora

alteurotllocoberta

Al teu rotllo és un recull de 40 relats breus en cada un dels quals “es distorsiona” un tema d’alguna assignatura del currículum escolar de secundària, cosa que provoca efectes sorprenents. Podeu començar a llegir Al teu rotllo aquí.

Flavia Company (Buenos Aires, 1963), autora del llibre, viu actualment a Barcelona. Traductora, crítica literària, periodista i gestora cultural, també és professora de microrelats de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i imparteix classes de conte al màster de creació literària de la Universitat Pompeu Fabra. Té una llarga trajectòria com a narradora i la seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes. Algunes de les seves últimes obres adreçades al públic adult són L’illa de l’última veritat, Que ningú no et salvi la vida i Por mis muertos.