Els llibres ajuden els infants a descobrir noves realitats o a contextualitzar el seu dia a dia a través de les històries. Si els expliquem contes relacionats amb l’escola podem ajudar-los a que es facin una idea d’aquesta experiència que tenen a tocar. Aquí teniu algunes recomanacions de llibres relacionats amb el retorn a les aules.

1) Un dia a l’escola, de Pepita Subirà, és un llibre que ens convida a viure un dia sencer a l’escola amb els nens i nenes d’una classe d’infantil.
2) Com són les escoles dels diferents països? Com funciona una escola? Com eren les escoles, abans? L’escola, de Didier Lévy, ens respon a aquestes i d’altres preguntes.
3) La Lulú va a l’escola, de Camille Reid, ens explica el primer dia d’escola d’una nena molt valenta. Al final del llibre hi ha un “Certificat del primer dia d’escola” que els lectors poden omplir amb les seves dades.
4) En Pep va a l’escola, d’Ant Parker i Nick Denchfield, ens parla d’un pollet dormilega i que sempre li costa molt llevar-se. Com s’ho farà avui, que és el primer dia d’escola?
5) La petita orquestra, d’Agnès Aran, Anna Aran i Judit Canela , ens retroba amb nou cançons que vam aprendre a l’escola. També inclou instruccions per fer-nos els nostres propis instruments per tocar les cançons.
6) L’escola d’en Roger, de Françoise de Guibert, és un llibre ple de solapes per conèixer i reconèixer com és una escola i què s’hi fa de la mà d’en Roger, que tot just comença a anar a l’escola.
 7) Ottolina va a l’escola, de Chriss Riddell, ens apropa a les aventures de l’Ottolina i el seu animaló pelut en una escola encantada.