premis literatura

Un any més se celebren els premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular, que figuren entre els guardons literaris més prestigiosos en el camp de la literatura infantil i juvenil. Amb la finalitat de fomentar el gust per la lectura i promoure la creació literària per a infants i joves, fa 33 anys la Fundación SM va convocar el primer Premi de narrativa catalana El Vaixell de Vapor. Sis anys més tard va convocar també el Premi Gran Angular de literatura juvenil.

El jurat encarregat de decidir el guanyador d’aquets premis està constituït any rere any per experts en els camps de la literatura, la pedagogia, l’educació, i per una representació de l’entitat patrocinadora.

Avui s’ha conegut el veredicte dels premis. El jurat del Premi El Vaixell de Vapor 2017 ha declarat desert el premi en considerar que no s’ha presentat cap obra amb prou entitat per guanyar. Les obres presentades a la 33a edició del premi, tenien, en general, un nivell més baix que les presentades en les edicions anteriors.

El guanyador del premi Gran Angular d’aquesta 27a edició ha estat en Francesc Puigpelat, amb el seu llibre La ciutat secreta del Toubkal. Una història d’emoció, intriga, aventura, amor, retrobament, lluita, sorpresa… Uns quants anys després de la mort misteriosa del seu germà, la Julie torna al Marroc per mirar de descobrir què va passar. Allà coneix la Fàtima, una jove òrfena amb un passat fosc. Totes dues juntes faran uns descobriments increïbles que posaran les seves vides en perill.

179154_cub_laciutatperdidadeltoukbal.indd978-84-661-4352-3

En Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. Ha publicat una trentena de llibres.

El jurat ha dit: La trama argumental està molt ben lligada, és àgil i amena, amb episodis que fan estar amb l’ai al cor. És una molt bona novel·la d’aventures situada en un context històric que està molt ben explicat però que no fa gens de nosa. El final, trepidant, no deixa indiferent.

La novel·la premiada la podreu trobar a les llibreries a partir del 10 d’octubre.