Ja és aquí l’estiu!

És el moment de gaudir de les lectures més refrescants, lleugeres i amenes ja sigui a la platja, a la piscina o a casa. Busca el millor moment per llegir i gaudeix dels nostres llibres més fresquets.

Aquí teniu una petita selecció de llibres que permetran que els més petits s’entretinguin i es diverteixin amb la lectura. Us recomanem diferents llibres per conèixer noves paraules mentre es diverteixen passant les pàgines.

No hi ha res millor que passar temps a la platja amb els petits i que s’identifiquin amb uns protagonistes tan tendres com són el Kiku i la Kika, jugar amb els animals del mar o crear històries amb un vaixell pirata.

Kiku i Kika cap a la platja és un llibre amb solapes per anar descobrint què fan els dos personatges.
Fa molt bon dia i el Kiku i la Kika se’n van a la platja. Però, per què està tan seriós, el Kiku? Com el pot ajudar la Kika?
Amb aquest llibre titulat Juga al mar, el que treballarem serà l’atenció, ja que el lector haurà de buscar, a cada pàgina, un animal que és diferent dels altres.A Un tresor per als pirates, el que trobaran és un vaixell pirata que sembla una cafetera vella i fa aigües per tot arreu. En aquest llibre els lectors s’endinsaran al món dels pirates i descobriran com els protagonistes han de trobar un tresor per aconseguir canviar el vaixell.

Tot i que l’estiu permet passar grans moments amb els llibres a les mans, també recomanem que no perdin les destreses que han treballat durant el curs amb els quaderns Les vacances amb la Lara, en Lluc i en Lluís.

Es tracta d’uns quaderns d’activitats molt variades per tal que el nen repassi els continguts i les destreses que ha treballat durant el curs. Inclou molts adhesius que capten l’atenció dels petits i els entretenen. A les pàgines finals hi ha un text informatiu breu sobre el desenvolupament evolutiu dels nens de 3, 4 i 5 anys que pot servir d’ajuda als adults per comprendre en quin moment es troba l’infant.

Una altra forma de passar un bon estiu amb un bon llibre a les mans pot ser mitjançant els llibres de coneixements que impacten tant per les seves imatges com pels seus continguts tan interessants que et resolen tants dubtes. Què mengen les balenes? Per quina zona es troben els taurons?…

Per aquest motiu recomanem un del llibres més grans d’animals marins….

Animals gegants marins. Aquest ampli dossier amb dades científiques, acurades il·lustracions i fotografies de paisatges reals, dóna a conèixer als lectors, amb molts detalls i anècdotes, els animals marins més grans del planeta.

 

Pels lectors més grans que busquen noves aventures que els endinsin a llocs tan diversos com les profunditats marines, galions pirates o aventures a destinacions noves, us proposem:

Princeses Drac: El monstre de les profunditats. Les Princeses Dracs es miren l’oceà des del cel estant. Es moren de ganes de baixar-hi, perquè estan avorrides i volen passar unes quantes aventures.
Per això, tiren avall i se submergeixen en una ciutat misteriosa que hi ha sota les aigües i en la qual passen molts més perills que no es pensaven. 
Forasters del Temps. L’aventura dels Vallbona al galió pirata. Després d’un llamp eixordador que els transporta en el temps, els Vallbona van a parar a un galió pirata, i comparteixen aventures amb el temible Capanegra i amb la capitana pirata Anna la pèl-roja. Però en aquest relat, els pirates no van darrere d’un tresor qualsevol. La seva idea és fundar una nova societat sense esclaus i en la qual dones i homes siguin tractats per igual.
Una família normal i corrent en un viatge extraordinari pel temps. 
Bru Artiac. Operació Sobrassada. Hola, com anem? Sóc el Grumoll, un gos molt gos. S’acosta l’estiu i el Bru, el meu amo de dotze anys, la Màrcia i els pares han de decidir els plans per a les vacances. No sé com m’ho munto, però aconsegueixo arrossegar-los a Mallorca per buscar la Wendi, la gossa dels meus somnis. Quina aventura que ens espera! Entre ensaïmades, cocarrois i muntanyes de sobrassada, estic a punt de passar el millor estiu de la meva vida. Be, però no tot sortirà com jo esperava…

No ens oblidem dels joves! Sabem que una lectura refrescant i dinàmica no té edat i menys si és per endinsar-se amb aquelles aventures que recordaràs passat l’estiu.

Cor de cactus i altres formes d’estimar. Amb aquesta novel·la, l’Anna Manso ens convida a enamorar-nos i a estimar. A estimar a tothom, la família, els amics…, però a estimar bé, sense rancors, sense culpa, sense prejudicis i, sobretot, a estimar-nos a nosaltres mateixos. I ens hi convida amb optimisme, amb una història i un món molt proper als lectors:  el seu propi món.
Per a la Lara, el més important són els amics i la música, i vol muntar un duo de punxadiscos amb la Martina, la seva millor amiga. Però aleshores, un dia que va a comprar entrades per a una sessió de DJ, s’equivoca de lloc i troba el Diego, que fa cua per arreglar els papers d’estrangeria. De sobte, tots els seus plans es trastoquen i, a més, al seu voltant tothom es veu abduït per l’amor.
Un estiu amb l’Anna. L’Oriol té disset anys i s’ha organitzat l’estiu lluny de la mare i del seu nòvio, que no suporta. Però la mare l’obliga a anar a Sant Pol, on l’únic que podrà fer és avorrir-se perquè no hi coneix ningú. Comencen les pitjors vacances possibles per a l’Oriol, fins que un bon dia troba en Ramon, un company de l’institut que l’introdueix a la seva colla. A poc a poc, l’Oriol descobreix que en aquell poble també hi ha vida, i especialment descobreix l’Anna, que l’atreu des del primer moment de veure-la. Ella li ensenyarà moltes coses: què vol dir enamorar-se, i sobretot que cal plantar cara als problemes per ser feliç.

 

Aquests són alguns llibres que recomanem pels més joves de la casa. Tot i així, al final, el que volem és que gaudiu i gaudeixin d’un bon estiu amb un bon llibre.

Per a més informació, no dubteu a entrar a www.cruilla.cat

Bon estiu i bona lectura!