Integració social de joves desvinculats de grups armats

La Fundación SM ha creat 12 projectes que tindran continuïtat al llarg del 2019. Un cada mes. Tots tenen com a objectiu fer que molts nens i joves tinguin accés a una educació de qualitat: “Escribir como lectores”, “Dreamers”, “Integración Social de Jóvenes Desvinculados de Grupos Armados”, “Fortalecimiento de los Pueblos Indígenas”… Descobreix aquí tots els projectes.

  • Programa: Integració social de joves desvinculats de grups armats.
  • Dirigit a: Menors i joves.
  • Lloc: Medellín (Colòmbia).
  • Descripció: Assistència integral i inclusió social pel restabliment de drets de nenes, nenes i adolescents afectats pel conflicte armat, a través de l’atenció integral, la formació tècnica, l’acompanyament psicològic i la pràctica laboral per adolescents desvinculats del conflicte armat.
  • Aliats: “Ciudad Don Bosco” – Salesianos

Iniciem els posts dedicats a la Fundación SM amb un programa destinat a la integració social de joves desvinculats de grups armats. El programa es desenvolupa a la part alta de Robledo Aures (Medellín – Colombia) i té com a objectiu la inclusió social de nens, nenes i adolescents afectats pel conflicte armat, a través de l’assistència integral, la formació i l’acompanyament.

Aquest projecte el du a terme Ciudad Don Bosco, una entitat sense ànim de lucre, en col·laboració amb la Fundación SM i el Instituto Colombiano de Bienestar Familiar.

El model desenvolupat consisteix a posar al jove al centre de la seva pròpia història a partir del recolzament en el dia a dia. Aquest procés té tres fases:

  • La pedagogia de la confiança: consisteix a fer un acompanyament psicosocial del jove tenint en compte les seves necessitats.
  • La pedagogia de l’esperança: la Fundación SM contribueix amb la formació de alumnes per tal que adquireixin habilitats i coneixements que els permetin seguir amb una carrera professional tècnica.
  • La pedagogia de l’aliança: consisteix a integrar plenament al jovent a la societat, incloent àmbits educatius, laborables i els vincles socials i familiars.

Al finalitzar el projecte, aquests joves disposaran d’una ocupació laboral d’acord amb la  formació tècnica que han escollit.

Vols col·laborar en aquest projecte?  

Cada aportació compta. Gràcies a tu podem aconseguir que molts nens i joves gaudeixin d’una escola, que és un espai privilegiat de diàleg, trobada i confiança.

Aquest any, afegeix al teu carro de compra un d’aquests productes solidaris dissenyats pel Javier Aramburu i participa en els projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa a nou països d’Iberoamèrica. Aquest any, #RegalaEducació.

Agenda solidària Fundación SM 

18,00€

Quadern il·lustrat

12,00€

Bloc de notes Fundación SM

5,00€

Bossa ecològica 2019

8,00€

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.