La Fundación SM ha creat 12 projectes que tindran continuïtat al llarg del 2019. Un cada mes. Tots tenen com a objectiu fer que molts nens i joves tinguin accés a una educació de qualitat: “Escribir como lectores”, “Dreamers”, “Integración Social de Jóvenes Desvinculados de Grupos Armados”, “Fortalecimiento de los Pueblos Indígenas”… Descobreix aquí tots els projectes.

  • Programa: Integració social de joves desvinculats de grups armats.
  • Dirigit a: Menors i joves.
  • Lloc: Medellín (Colòmbia).
  • Descripció: Assistència integral i inclusió social pel restabliment de drets de nenes, nenes i adolescents afectats pel conflicte armat, a través de l’atenció integral, la formació tècnica, l’acompanyament psicològic i la pràctica laboral per adolescents desvinculats del conflicte armat.
  • Aliats: “Ciudad Don Bosco” – Salesianos

Iniciem els posts dedicats a la Fundación SM amb un programa destinat a la integració social de joves desvinculats de grups armats. El programa es desenvolupa a la part alta de Robledo Aures (Medellín – Colombia) i té com a objectiu la inclusió social de nens, nenes i adolescents afectats pel conflicte armat, a través de l’assistència integral, la formació i l’acompanyament.

Aquest projecte el du a terme Ciudad Don Bosco, una entitat sense ànim de lucre, en col·laboració amb la Fundación SM i el Instituto Colombiano de Bienestar Familiar.

El model desenvolupat consisteix a posar al jove al centre de la seva pròpia història a partir del recolzament en el dia a dia. Aquest procés té tres fases:

  • La pedagogia de la confiança: consisteix a fer un acompanyament psicosocial del jove tenint en compte les seves necessitats.
  • La pedagogia de l’esperança: la Fundación SM contribueix amb la formació de alumnes per tal que adquireixin habilitats i coneixements que els permetin seguir amb una carrera professional tècnica.
  • La pedagogia de l’aliança: consisteix a integrar plenament al jovent a la societat, incloent àmbits educatius, laborables i els vincles socials i familiars.

Al finalitzar el projecte, aquests joves disposaran d’una ocupació laboral d’acord amb la  formació tècnica que han escollit.

Vols col·laborar en aquest projecte?  

Cada aportació compta. Gràcies a tu podem aconseguir que molts nens i joves gaudeixin d’una escola, que és un espai privilegiat de diàleg, trobada i confiança.

Aquest any, afegeix al teu carro de compra un d’aquests productes solidaris dissenyats pel Javier Aramburu i participa en els projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa a nou països d’Iberoamèrica. Aquest any, #RegalaEducació.

Agenda solidària Fundación SM 

18,00€

Quadern il·lustrat

12,00€

Bloc de notes Fundación SM

5,00€

Bossa ecològica 2019

8,00€