Contes amb emocions

 

En els primers anys de vida, els nostres fills aprenen i desenvolupen habilitats que els serviran per tota la seva vida.

Posar nom a les emocions, comprendre què les provoca i entendre com es manifesten físicament és el primer pas que s’ha de seguir amb els fills per que tinguin una gestió emocional intel·ligent.

I això… com s’aconsegueix?

En aquest punt és molt útil l’ús dels contes. Col·leccions com Disney emocions o La Lara, en Lluc i en Lluís ens obren el camí per tal que els més petits comprenguin d’una manera senzilla «què els passa a ells i als altres».

Amb la Lara, en Lluc i en Lluís

Les històries dels seus personatges en vers ens facilitaran el camí per parlar amb els nostres fills sobre la por, la ràbia o la gelosia.

Amb Disney emocions

Els lectors aprendran a reconèixer i expressar les emocions a través dels seus personatges preferits. A més a més, cada llibre inclou un text amb recomanacions per a famílies, escrit per la psicòloga Begoña Ibarrola, especialitzada en intel·ligència emocional.


Educar em emocions, per qué?

  • Per aprendre a expressar els sentiments.
  • Per tenir una autoestima realista.
  • Per adoptar una actitud positiva davant la vida.
  • Per recuperar-se abans de l’experimentació d’emocions negatives.
  • Per tenir capacitat de cooperació i bona resolució de conflictes.

Emocions positives o negatives

En ocasions acostumem a classificar les emocions en positives (alegria, valentia, optimisme…) i negatives (por, tristesa, gelosia…). En realitat, com a pares hem de legitimar totes les emocions. És normal enfadar-se i tenir por; patir gelosia i ser feliç; estar trist o apàtic. Hem de donar pautes per tal que els infants les entenguin totes i que sàpiguen què fer en cada moment.

Com educar amb emocions

  • Dona nom a cada emoció. Fes-ho encara que el nen no sàpiga parlar.
  • Legitima totes les emocions. No hi ha emocions dolentes ni bones. Només maneres no convencionals de manifestar-les.
  • Escolta’l. Ofereix-li un entorn de confiança perquè es pugui expressar i comunicar.
  • Llegiu junts contes on els personatges mostrin diferents emocions i parlin sobre com afrontar-les.

 

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CRUÏLLA (veure dades a la Política de privacitat) tractarà les dades amb la finalitat d’atendre la seva sol·licitud, sent la base legal per aquest tractament l’eficaç desenvolupament de les nostres relacions. Les dades, llevat d’obligació legal, no seran comunicades a tercers que no necessitin conèixer-les per aquesta finalitat. Només si ens autoritza expressament marcant la casella corresponent, a més a més, podrem procedir al tractament de les seves dades per les entitats del grup SM amb la finalitat d’enviar comunicacions dels nostres productes i serveis. Podran existir tractaments fora del territori nacional, garantint sempre Cruïlla, en aquest cas, un nivell de protecció adequat segons la llei. Pot accedir, rectificar i suprimir les dades, així com exercitar altres drets legals, dirigint-se per escrit a la nostra Delegació de Protecció de Dades. Per més informació, consulti la nostra Política de privacitat.