12 Mesos, 12 Projectes

Aquest any, més que qualsevol altre, #LEducacióensmou, i des de Cruïlla i SM España, volem celebrar-ho donant veu a algunes de les grans tasques que du a terme la Fundación SM i que contribueixen al desenvolupament d’una educació de qualitat, universal i per a tots.

Per aquest motiu, cada mes, des que ha començat l’any, estem compartint amb vosaltres algun dels projectes de la Fundación SM emmarcats en la campanya Regala Educació. Si t’has perdut el projecte de gener visita el nostre post sobre Ciutat Don Bosco per saber com ajudar a la reinserció social de joves desvinculats de grups armats.

En el nostre segon acostament als projectes de la Fundación SM, ens endinsem a la província de Linares, a Chile, on, amb l’ajuda de la Companyia Marianista, s’ha creat un espai d’educació gratuïta i inclusiva anomenat Casa Estudio Chaminade.

Aquest edifici, més que una escola, és una llar per a nens i nenes que es veuen diàriament forçats, per la situació del seu entorn, a treballar des de petits i deixar els estudis, perdent l’accés a un dret tan universal i bàsic com és l’educació. Tot i així, no perden en cap moment la il·lusió, les ganes d’aprendre, ni l’esperança per construir un futur millor que el que viuen actualment.

Par tal que els alumnes puguin explotar el seu talent i capacitats (que tot i l’estigma, són les mateixes que les de qualsevol nen o nena), aquest programa els ofereix un equip de professionals educadors formats per la Fundación SM, a qui també se’ls dona assessorament pedagògic i experiència en entorns similars d’altres països perquè la seva tasca sigui cada vagada més productiva. A més a més, hi fan altres aportacions, com són:

  • la implementació de la biblioteca,
  • la dotació de tecnologies y materials digitals,
  • i l’organització de seminaris per fomentar la motivació a l’estudi i reflexionar sobre la necessitat del programa i el seu èxit.Vols col·laborar amb aquest projecte?
  • Si vols col·laborar amb aquest projecte i aportar al teu granet de sorra per al futur d’aquests joves, pots fer-ho comprant algun d’aquests productes solidaris dissenyats pel Javier Aramburu. Així contribuiràs a la realització dels projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa a nou països Iberoamericans.
  • La Casa Estudio Chaminade , compta a dia d’avui amb més de 60 alumnes que busquen oportunitats per integrar-se a la societat. En els pròxims anys, s’espera que el centre sigui considerat formalment com una escola amb atenció especialitzada als nens i nenes més desprotegits de la ciutat i com a tal, que compti amb totes les ajudes públiques. Per aconseguir aquest objectiu, és necessari el recolzament de qualsevol d’associació governamental i no governamental que vetlli per una educació igualitària i assequible per tots. Si creus que pots aportar la teva experiència a aquesta causa, t’invitem a visitar la web de la Fundación Sinergia per conèixer millor les diferents opcions de voluntariat que hi ha.

 

Agenda solidària Fundación SM 

Quadern il·lustratBloc de notes Fundación SM

Bossa ecològica 2019

18,00€

12,00 €5,00 €

8,00 €

 

Cada aportació compta. Junts ho farem possible!

 

#12Mesos12Projectes #RegalaEducació #FundaciónSM