La Fundación SM ha creat 12 projectes que tindran continuïtat al llarg del 2019. Una cada mes. Tots tenen com a objectiu fer que molts nens i joves tinguin accés a una educació de qualitat: Escriure com els lectors, Dreamers, Integració Social de Joves Desvinculats de Grups Armats, Enfortiment dels Pobles Indígenes… Descobreix tots els projectes.

  • Programa: PAUTA – Fundación SM
  • Dirigit a: nens i joves indígenes.
  • Lloc: Estat de Chiapas (Mèxic).
  • Descripció: La població, el treball infantil, el matrimoni o un embaràs precoç, així com els usos i costums rurals impedeixen que els nens indígenes d’aquest estat de Mèxic puguin accedir a l’educació. El programa PAUTA es proposa a ajudar a nens i joves indígenes amb pocs recursos, participant en el projecte Programa Adopte Un Talento, mitjançant una beca d’estudis i d’acompanyament acadèmic per tal de que puguin acabar els seus estudis i impartir després tallers de ciència a les seves comunitats.
  • AliatsPrograma Adopta Un Talento (PAUTA)

De nou volem compartir amb vosaltres un dels 12 projectes que realitza la Fundación SM per tal d’impulsar l’educació dels menys afavorits. En aquesta ocasió, es tracta del programa PAUTA – Fundación SM destinat a nens i joves indígenes de Chiapas (Mèxic) amb interès i habilitat per la ciència.

PAUTA són les sigles de Programa Adopta Un Talento, una organització compromesa amb el foment i l’ensenyament de les matemàtiques i les ciències a nens i joves; treballant per la visibilitat i la implicació de la dona a la ciència.

PAUTA i la Fundación SM recolzen amb una beca i supervisió educativa a nenes i noies indígenes de l’Estat de Chiapas, interessades en les disciplines científiques, en la finalització dels seus estudis i en la formació necessària per tal que després puguin ensenyar en tallers locals. Això ja està passnt amb la primera generació de joves formades que donen classe a nens de les seves comunitats, estenent així els beneficis del programa.

No es la primera vegada que la Fundación SM, sabedora de la vulnerabilitat de les dones indígenes i de la seva situació de pobresa i discriminació social, aposta per elles. El 2018, en col·laboració amb PAUTA, va publicar el llibre Mujeres tras un sueño por la ciencia, una relació de testimonis de joves chiapanecas beneficiàries d’aquest programa, que ja estudien a la universitat o han aconseguit un títol. Aquestes son les impressions d’algunes de les noies:

  • Ana Cristina (23 anys): “Esforcin-se sempre per ser les millors en el que facin. Això els permetrà accedir a oportunitats que no són fàcils d’aconseguir”.
  • Ana Gabriela (24 anys): “Aprèn a compartir amb els altres el que saps. En la reciprocitat podràs seguir aprenent”.
  • Alma Delia (20 anys): “No deixin que ningú decideixi per vostès el seu futur. Cadascú és l’amo del seu propi camí. Projecta les teves metes i lluita per elles”. “Estudiar és bonic, emocionant, desafiant. Atreveix-te a gaudir-ho i veuràs com no te’n penediràs”
  • Rosa Ángela (22 anys): “L’educació no ho resol tot, però sense ella no es resol res”.

Vols col·laborar en aquest projecte?

Cada aportació compta. Gràcies a tu podem aconseguir que molts nens i joves gaudeixin de l’escola com a espai privilegiat de diàleg, trobades i confiança.

Aquest any, afegeix a la cistella de la compra un d’aquests productes solidaris dissenyats per Javier Aramburu i participa en la realització dels projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa en nou països d’Iberoamèrica. Aquest any, #RegalaEducació amb #12Mesos12Projectes.

Agenda solidària Fundación SM Quadern il·lustratBloc de notes Fundación SMBossa ecològica 2019
18,00€12,00 €5,00 €8,00 €