Per què en les novel·les infantils i juvenils continua sent habitual descriure a la dona pels seus atributs físics, la seva vulnerabilitat o el seu sentimentalisme?

A Cruïlla ens agraden els llibres en els quals les nenes tenen el mateix protagonisme que els nens. Apostem per llibres on no hi ha diferències entre “coses de nois” i “coses de noies”; per històries on les protagonistes són fortes i independents i prenen les decisions de la seva vida. Ens agraden els llibres que trenquen amb els estereotips i amb el llenguatge sexista.

Per aquest motiu, llancem la campanya Orgullosa de mi amb la qual junts treballem per a fomentar la igualtat a través de la lectura.

Nois i noies, igual de protagonistes.

Et deixem una selecció de llibres on protagonistes femenins i masculins són iguals i gaudeixen de la mateixa llibertat.

Princeses Drac 8: El príncep de les Bèsties

La col·lecció de Princeses Drac, que va néixer per trencar estereotips, presenta, en la seva vuitena entrega, al drac negre, la mascota del Rosko, que tant sols es tranquil·litza quan la Bamba canta. I això és gairebé pitjor. Per sort, es creuen amb una domadora capaç d’ensinistrar tots els animals del món a canvi de… Quin serà el preu que hauran de pagar?

Cor de cactus i altres formes d’estimar

Per a la Lara, el més important són els amics i la música, i vol muntar un duo de punxadiscos amb la Martina, la seva millor amiga. Però aleshores, un dia que va a comprar entrades per a una sessió de DJ, s’equivoca de lloc i troba el Diego, que fa cua per arreglar els papers d’estrangeria. De sobte, tots els seus plans es trastoquen i, a més, al seu voltant tothom es veu abduït per l’amor.

Calla, Càndida, calla!

La Càndida ha acabat el curs de tercer d’ESO i ha passat una revetlla de Sant Joan extraordinària, però les coses es torcen quan els pares li anuncien que ella i els seus germans aniran a passar unes setmanes a casa de l’àvia, en un poble del Penedès: segons ella, un poble fastigós, ple de mosquits i avorridíssim. La seva família no fa gaire cas de les seves queixes, així que a la Càndida no li queda cap altre remei que enfilar cap a ca l’àvia…

La pel·lícula de la vida

El Premi Vaixell de Vapor 2016 ens presenta una història de superació. L’Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l’eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s’ensorra. Malgrat totes les dificultats, l’Olívia se les empesca per tirar endavant i, gràcies al seu germà Tim, descobreix que a la pel·lícula de la vida tots podem col·laborar una mica a escriure el nostre propi guió.

 

Ottolina i el Guillot Lila

L’Ottolina és una nena aventurera, independent, llesta i molt amiga dels seus amics. Al quart llibre de la col·lecció, ella i el senyor Munroe organitzen un sopar, al qual van tots els seus vells amics. Però també n’hi van de nous, com el misteriós Guillot Lila, que els proposa de fer un fantàstic safari nocturn per la ciutat per descobrir coses que ningú no coneix.

 

 

 

L’Ada Goth i el concurs estrambòtic

Tercer títol de les aventures de l’Ada Goth, una nena intrèpida, esbojarrada, llesta i valenta. En aquesta aventura, el pare de l’Ada, Lord Goth, ha organitzat un certamen literari caní al qual hi assistiran els gossos dels escriptors més cèlebres. Les jornades estaran marcades per tota una sèrie de trampes i trucs pensats per a garantir la victòria dels animals del tèrbol guardaboscos de l’interior. Però uns udols misteriosos alerten tothom i posen en risc la vetllada… L’Ada Goth revela el misteri en descobrir que un jove convidat es converteix en home llop quan hi ha lluna plena.

 

 

 

 

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!