La Cañada de Melilla (Espanya) és un barri que rep molt poca atenció de l’administració i la societat. Famílies, nenes, nens, joves i escola s’han ajuntat per canviar-ho i promoure el desenvolupament educatiu i comunitari del barri. 

Tots ells , liderats, fonamentalment, per les dones que formen part de la “Asociación de madres y padres del CEIP León Solá”, s’impliquen per fer de la seva comunitat un espai de protecció i desenvolupament de la infància a través d’activitats artístiques culturals.

Cañada Viva va néixer com una necessitat percebuda i demandada i el seu objectiu és generar, en aquesta comunitat, un espai per al desenvolupament comunitari, autònom i acompanyat a través de projectes de salut, de lectura, d’igualtat, concerts, una batucada…

Aquestes iniciatives uneixen la vessant social, la cultural, l’educativa, l’escola, el barri i la família i constitueixen el eix transformador del dia a dia del barri. Les persones que hi estan implicades aconsegueixen canviar l’estigma i les idees generades a la resta de la comunitat sobre el barri i els nens de la Cañada.

La Fundación SM és un col·laborador estratègic del projecte. Inspira i ajuda a la transformació comunitària del barri acompanyant les persones, contribuint a connectar organitzacions i sensibilitats, amb experts especialistes en les diverses àrees de desenvolupament contemplades com a eix clau d’acció i de generació de xarxes.

#RegalaEducació

Cada aportació compta. Gràcies a tu podem aconseguir que molts nens i joves gaudeixin de l’escola com a espai privilegiat de diàleg, trobades i confiança.

Aquest any, afegeix a la cistella de la compra un d’aquests productes solidaris dissenyats per Javier Aramburu i participa en la realització dels projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa en nou països d’Iberoamèrica. Aquest any, #RegalaEducació amb #12Mesos12Projectes.


Quadern il·lustrat Fundación SM

Bloc de notes Fundación SM

Agenda solidària Fundació SM 2019

Bossa ecològica 2019