Vida sobre el riu Ozama

La Fundación SM ha creat 12 projectes que tindran continuïtat al llarg del 2019. Un cada mes. Tots tenen l’objectiu de fer que molts nens i joves tinguin accés a una educació de qualitat: Escriure com a lectors, Dreamers, Integració Social de Joves Desvinculats de Grups Armats, Enfortiment dels Pobles Indígenes… Descobreix aquí tots els projectes.

  • Programa: La vida al riu Ozama
  • Dirigit a: nens i joves.
  • Lloc: Ribera del riu Ozama (República Dominicana).
  • Descripció: Millora de les condicions d’habitabilitat de la zona amb contenidors i material reciclat, i creació d’activitats culturals que apropen la lectura i l’escriptura a menors i joves autòctons.
  • Aliats: Institucions públiques i privades.

Vida sobre el río Ozama

El riu Ozama travessa la República Dominicana fins a desembocar a la seva capital, Santo Domingo. En els dos marges del riu hi viuen milers de persones de manera precària, en barris amb molta pobresa i contaminació. El que va començar, fa més d’una dècada, com una campanya solidària nadalenca per portar alegria als nens de la zona, es va anar convertint en un projecte planificat i sostenible per millorar les condicions de vida al voltant del riu Ozama i apropar la cultura als més petits de la zona.

La Fundació SM desenvolupa el projecte de regeneració Vida sobre el riu Ozama amb l’objectiu de millorar les condicions d’habitatge i sanitàries de més de set mil persones. Amb contenidors de transport marítim i materials reciclats es substitueixen a poc a poc les cases de cartró que omplen els marges del riu. També, s’ha rehabilitat un galió que conté una sala de lectura i un menjador per a atendre els nens i joves locals, que també participen en diverses activitats formatives, com el projecte Escriure com a Lectors, inaugurat en aquesta comunitat l’any 2017 amb l’obra “El macuto mágico” de Yuan FueiLiao. A Escriure com a Lectors, els nens i nenes llegeixen, analitzen i reescriuen una història mentre interactuen amb l’autor.

Vols col·laborar en aquest projecte?

Cada aportació compta. Gràcies a tu podem aconseguir que molts nens i joves gaudeixin de l’escola com a espai privilegiat de diàleg, trobades i confiança.

Aquest any, afegeix a la cistella de la compra un d’aquests productes solidaris dissenyats per Javier Aramburu i participa en la realització dels projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa en nou països d’Iberoamèrica. Aquest any, #RegalaEducació amb #12Mesos12Projectes.