Al teu fill/a li agrada llegir? Si és així, probablement ja està acostumat/da a fer servir punts de llibre i en coneix la seva utilitat. Aquesta eina és fonamental per marcar el punt exacte en què deixes un llibre quan vols fer una pausa en la teva lectura. Així, quan tornis a submergir-te de nou en la història, podràs reprendre la lectura a la mateixa pàgina on la vas deixar. Bon invent! Avui proposem una activitat molt divertida per realitzar en família, us ensenyarem com fer un punt de llibre personalitzat! Comencem?

1.

Retallem en una cartolina o en un paper que ens agradi un quadrat de 12×12 cm i, amb l’ajuda d’un regle, el tallarem per la meitat seguint la diagonal del quadrat. D’aquesta manera, obtindrem dos triangles iguals. Podrem crear un punt de llibre de cada triangle.

quadrat verd, estisores, regle gris i tub de colo vermell

2.

Unim els dos vèrtexs inferiors del triangle amb el superior, formant un altre quadrat més petit.

punt de llibre personalitzat

3.

Li donem la volta al quadrat i, amb l’ajuda del regle, aixequem la punta mòbil del quadrat i el dobleguem per la diagonal fins a unir-lo amb la cantonada superior. Pots fixar-te en la imatge perquè aquest pas et resulti més fàcil.

punt de llibre personalitzat

4.

A part, agafa un altre tros de cartolina i retalla un quadrat de 6×6 cm. Aquest quadrat el necessitarem per realitzar el pas 5.

punt de llibre personalitzat

5.

Enganxem el quadrat que hem retallat en el pas anterior a l’interior del punt de llibre, sota la solapa, perquè els dos triangles de la part posterior quedin units.

punt de llibre personalitzat

6.

Decora-ho com més t’agradi, pots fer-hi uns ulls i unes dents punxegudes, una llengua de foc… el que se t’acudeixi per a tenir un punt de llibre únic.

punt de llibre pesonalitzat

Volem saber com ha quedat el vostre punt de llibre! Escriviu-nos un comentari o compartiu una foto a les xarxes socials i etiqueteu-nos!

A continuació, us recomanem un seguit de llibres ideals per estrenar el vostre punt de llibre:

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!

Vols ser el primer en descobrir les nostres novetats abans que arribin a la llibreria? Subscriu-te a la nostra newsletter!