Els llibres de misteri són una de les eleccions preferides pels petits lectors. A part de ser històries divertides, els seus enigmes desperten la curiositat i suposen tot un repte. La recerca es converteix en una aventura plena d’acció que manté viva l’atenció del lector. Els misteris giren al voltant de robatoris, desaparicions, fets sobrenaturals, crims, la troballa d’objectes llegendaris o qualsevol altra situació fora del comú.

Quins beneficis ens aporta llegir llibres de misteri?

  1. Alimenta la imaginació plantejant processos i incògnites que s’han resoldre pas a pas.
  2. Potencia el desenvolupament cognitiu del lector en posar a prova la seva manera de veure el món i de superar obstacles.
  3. Manté l’atenció i suposa tot un desafiament per a l’intel·lecte, fent que les novel·les de misteri siguin emocionants i entretingudes.
  4. Posa en marxa el pensament analític ja que s’han de prendre decisions davant d’un problema.
  5. Millora el pensament lògic, en treure conclusions a partir de les premisses d’un cas.

També, són històries que enalteixen l’amistat, ja que la majoria de llibres de misteri infantils estan protagonitzats per una colla d’amics que han d’afrontar les seves pors i desenvolupar valors com l’empatia i la solidaritat, entre d’altres, per aconseguir els seus objectius.
Moltes vegades, l’autor no només planteja un enigma a resoldre, sinó que embarca els personatges en viatges increïbles, que permeten al lector conèixer llocs nous i cultures diferents, a més d’aprendre coses sobre disciplines com història, arqueologia, ciència i art.

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Vols rebre els nostres continguts directament al teu correu? Subscriu-te a la nostra newsletter!

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!

Tornar a la pàgina principal.