Consells per preparar la tornada a l'escola

Les vacances d’estiu s’acaben i el setembre ens porta un dels moments més importants de l’any: la tornada a l’escola. El retrobament —o la primera vegada per als que comencen— amb la motxilla, els companys, els professors, les aules… Un temps de nervis i expectatives al qual cal adaptar-se a poc a poc amb nous horaris i hàbits, i molta paciència.

A continuació trobaràs alguns consells per preparar la tornada a l’escola:

Ajustar horaris:

Durant les vacances d’estiu, l’hora de llevar-se, els àpats, el bany o l’hora d’anar a dormir s’endarrereixen respecte la resta de l’any, ja sigui per la llum solar o perquè no hi ha obligacions. Amb la tornada a la rutina, necessitem ajustar l’horari dels menjars i, sobretot, del son, per això es recomanable ajustar els horaris una setmana abans de l’inici de les classes. L’objectiu és anar a dormir més d’hora per poder matinar, respectant les hores de descans necessàries per rendir l’endemà.

Seguir una dieta equilibrada:

Aquesta és una recomanació que hauríem de seguir durant tot l’any, però que ens saltem durant les vacances d’estiu. Hem d’evitar les dietes poc saludables com ara picar entre hores, les begudes ensucrades i els gelats, els fregits o els menús de menjar ràpid mentre viatgem… i reprendre la ingesta de fruita, verdura, peix i llegum. També hem d’explicar als infants, la importància d’un esmorzar saludable per a afrontar la jornada amb energia.

Parlar sobre els reptes i objectius del nou curs escolar:

Cada criatura i cada adolescent és un món. Mentre uns es moren de ganes de tornar a l’escola, d’altres rebutgen, i fins i tot temen, l’inici de les classes. És recomanable parlar amb els nostres fills per compartir les seves preocupacions i estimular-los a afrontar el nou curs. L’alegria del retrobament amb els companys i els professors, el desig d’aprendre coses noves i interessants, la necessitat de superar-se per guanyar autoestima i independència, són alguns dels punts que podem tractar en família per començar el curs amb actitud positiva.

Anar de compres junts:

És temps de llibres de text, quaderns, carpetes, retoladors, estotjos, motxilles, i també de roba i calçat nou per anar a classe. Proposa als teus fills d’anar a comprar amb tu, així es motivaran i s’il·lusionaran abans de tornar a l’escola.

Ordenar i preparar el material:

Si encara no ho heu fet, és l’hora de retirar el material del curs anterior que no es tornarà a utilitzar, i preparar els elements del nou any escolar. Una altra oportunitat per col·laborar junts, ja sigui penjant la roba a l’armari, personalitzant i etiquetant el material o ordenant calaixos i prestatgeries.

Visitar l’escola o l’institut:

Ja sigui la primera vegada o no, és bo conèixer les instal·lacions de l’escola o l’institut uns dies abans de començar les classes. Un simple passeig amb la família pot ajudar a veure el lloc amb uns altres ulls. Respondre dubtes i dialogar sobre el retorn a les aules in situ, també. Convidar algun amic a casa: passar temps amb els amics de classe, uns dies abans de coincidir a l’escola, els ajudarà a establir llaços de confiança i voler passar més temps en companyia d’altres nens i nenes.

Esperem que els nostres consells per preparar la tornada a l’escola us siguin útils i sobretot que gaudiu molt d’aquest procés amb els vostres fills.

Lectures recomenades:

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Vols rebre els nostres continguts directament al teu correu? Subscriu-te a la nostra newsletter!

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!

Tornar a la pàgina principal.