La Fundación SM ha creat 12 projectes que tindran continuïtat al llarg del 2019. Un cada mes. Tots ells tenen com a objectiu fer que molts nens i joves tinguin accés a una educació de qualitat: Escriure com a lectors, Dreamers, Integració Social de Joves Desvinculats de Grups Armats, Enfortiment dels Pobles Indígenes… Descobreix aquí tots els projectes.

  • Programa: Dreamers.
  • Dirigit a: professors mexicans repartits per Estats Unitats.
  • Lloc: Mèxic.
  • Aliats: University of Dayton.

Els participants del programa Dreamers completen la seva formació

S’han graduat, i aquesta fita en la vida de qualsevol jove és important però, en aquest cas, encara té més significat.

Quan eren nens, després de travessant il·legalment la frontera amb Mèxic, van arribar als EUA. Allà es van criar fins que l’any 2017 se’ls va deixar d’oferir, igual que a d’altres 600.000 menors denominats dreamers, el programa d’Acció Diferida o DACA.

El programa socioeducatiu ideat per la Fundación SM a Mèxic, que porta el mateix nom que els seus protagonistes, sorgeix com a resposta a la realitat dels joves dreamers deportats i té com a objectiu contribuir a la seva integració sociolaboral.

La iniciativa consisteix en l’assignació de 15 beques a estudiants que desitgen obtenir el certificat Teaching English as a Foreign Language (TEFL). La Universitat de Dayton els capacita com a professors d’anglès com a llengua estrangera, per a exercir com a docents en les institucions educatives mexicanes. A més, el programa compta amb la col·laboració d’Uns altres Dreams en Acció (ODA), una organització fundada el 2016 per joves retornats.

“Dreamers va sorgir utilitzant  l’educació i la cultura com les eines més poderoses per a la transformació de la societat”, va assenyalar Cecilia Espinosa, directora a Mèxic de la Fundación SM.

Per a la Universitat de Dayton és una manera de connectar els EUA amb els seus veïns llatinoamericans a través de l’educació.

Pel que fa als participants, destaquen que el programa els ofereix l’oportunitat de validar tot el seu aprenentatge  i de créixer com a persones en el seu retorn. Avui estan llestos per introduir-se en el mercat laboral de Mèxic.

Vols col·laborar en aquest projecte? 

Cada aportació compta. Gràcies a tu podem aconseguir que molts nens i joves gaudeixin de l’escola com a espai privilegiat de diàleg, trobades i confiança.

Aquest any, afegeix a la cistella de la compra un d’aquests productes solidaris dissenyats per Javier Aramburu i participa en la realització dels projectes educatius que la Fundación SM desenvolupa en 9 països d’Iberoamèrica. Aquest any, #RegalaEducació amb #12Mesos12Projectes.

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Vols rebre els nostres continguts directament al teu correu? Subscriu-te a la nostra newsletter!

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!

Tornar a la pàgina principal.